Δήμας: «Η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα»

262
- Διαφήμιση -

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας στην Ελλάδα, μια «πολύ εμβληματική πράξη του Υπουργείου», γίνεται πραγματικότητα.

«Ουσιαστικά, παίρνουμε ένα παλιό εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, το εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ, επί της οδού Πειραιώς, που είναι 128 στρεμματα, και το μεταμορφώνουμε χωρίς καμία κρατική επιβάρυνση, κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο, σε πολιτεία καινοτομίας».

- Διαφήμιση -

«Θα αποτελέσει έναν φυσικό χώρο στον οποίο θα συνυπάρχουν οι startups, οι spinoff από τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια της χώρας, τμήματα έρευνας και ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών, με στόχο να δημιουργούνται συνέργειες. Και θεωρούμε ότι αυτό θα βάλει για τα καλά την Ελλάδα στον χάρτη της καινοτομίας στην Ευρώπη και παγκόσμια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το project θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, με όλα τα χρήματα να μπαίνουν από τον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας, κατά την περίοδο κατασκευής, πάνω από 170 θέσεις εργασίας, και περίπου 2500 κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Η διαδικασία ΣΔΙΤ αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο, με την ολοκλήρωση του project εντός του 2021 και τη λειτουργία του προς τα τέλη της χρονιάς.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.