ΑΣΕΠ: Ηλεκτρονικά οι διαγωνισμοί για προσλήψεις – Αναμένεται εγκύκλιος

130
- Διαφήμιση -

Η εγκύκλιος θα αφορά τον αριθμό των προκηρύξεων που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, αλλά και όσες βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης

Σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, με εγκύκλιο του Υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, προβλέπεται ότι οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, θα μπορούν να καταθέτουν όλα τα δικαιολογητικά τους, με ηλεκτρονικό τρόπο.

- Διαφήμιση -

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα (03/04).

Αναλυτικότερα:
Σύμφωνα με την εν λόγω εγκύκλιο, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να προμηθευθούν τα δικαιολογητικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι φορείς που έχουν προκηρύξει θέσεις, θα μπορούν να κάνουν δεκτές τις αιτήσεις με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου/-ης και με αποδεικτικό της ηλεκτρονικής αίτησης για το κάθε δικαιολογητικό.

Η εγκύκλιος αφορά στον αριθμό των προκηρύξεων που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, αλλά και όσες βρίσκονται στη διαδικασία έγκρισης.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις, μπορούν κι αυτές να κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί:
«εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, και πάντως όχι πέραν της 30ής Ιουνίου 2020, προκειμένου για τις ανακοινώσεις πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον φορέα με ηλεκτρονικό τρόπο και κατ’ εξαίρεση ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, ύστερα από σχετική απόφαση του φορέα».

Ωστόσο, εφόσον δεν είναι δυνατή η αναζήτηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, είτε με ηλεκτρονικό είτε με άλλο τρόπο, λόγω των τρεχουσών συνθηκών, όπως ορίζει η εγκύκλιος, «ο υποψήφιος δύναται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), σύμφωνα με την οποία, εφόσον προκύψει προσληπτέος, θα προσκομίσει αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο και πάντως άμεσα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού COVID-19».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, αν το Υπουργείο, από την πλευρά του, δίνει το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία των προσλήψεων, στελέχη του διευκρινίζουν, ότι το πότε θα ανοίξει η προκήρυξη είναι αρμοδιότητα του κάθε φορέα ξεχωριστά.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών:
«Όλες οι διαδικασίες προσλήψεων ορισμένου, αλλά και αορίστου χρόνου, που έχουν προκηρυχθεί ή αναμένεται να προκηρυχθούν, θα προχωρήσουν κανονικά, ώστε να μη χαθεί χρόνος».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.