Πάσχα : Έκτακτη συνεδρίαση – Τι θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα

155
Μεγάλη εβδομάδα
- Διαφήμιση -

Έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να συζητήσει το ζήτημα των εορτών του Πάσχα, υπό το πλαίσιο της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί για την προστασία διάδοσης του κορονοϊου.

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη στις 17.00 αποφασίστηκε να γίνει η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της μετάδοσης του κοροναϊού. Οι Ιεράρχες υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου εκτιμάται ότι θα ασχοληθούν με τις προτάσεις της Εκκλησίας προς την Πολιτεία σχετικά με το πως θα λειτουργήσουν οι ναοί ενόψει του Πάσχα.

- Διαφήμιση -

Η Εκκλησία έχει απευθύνει έκκληση στην πολιτεία να κάνει ότι μπορεί ώστε ενόψει Πάσχα «να υπάρξει διευκόλυνση και στην ψυχική ανάταση των ανθρώπων που είναι τόσο κουρασμένοι και το επιθυμούν». Όπως ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο τηλεοπτικό του μήνυμα, η θρησκευτική ηγεσία στη χώρα μας προσπαθεί να προφυλάξει «την ιερότητα της ζωής», που απειλείται λόγω κορονοϊού αλλά παράλληλα να διαφυλάξει και την «αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, ζήτησαν να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.