Δύο νέες δεξαμενές εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη υδροδότηση του Αγ. Ιωάννη και του Ξηρότοπου

ΔΕΥΑΣ ανακοίνωση απάτες ΔΕΥΑΣ: 22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Νερού ΔΕΥΑ Σερρών Serexpo 2022-serrespost
- Διαφήμιση -

Σε φάση υλοποίησης έχει εισέλθει έργο της ΔΕΥΑΣ, ύψους 1.805.440 ευρώ για την κατασκευή νέων δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού στο Δήμο Σερρών.
Οι δύο νέες δεξαμενές στις περιοχές του Αγίου Ιωάννη και του Ξηρότοπου εξασφαλίζουν επαρκή όγκο νερού για τους παραπάνω οικισμούς σε περίπτωση βλαβών ή δυσλειτουργιών του δικτύου ύδρευσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα οι δύο οικισμοί δε διέθεταν δεξαμενές νερού. Ειδικότερα, στην περίπτωση του Αγίου Ιωάννη, παρατηρούνταν σοβαρά προβλήματα καθώς κάθε διακοπή ηλεκτροδότησης, έθετε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο, αφήνοντας χωρίς νερό την συγκεκριμένη περιοχή.

- Διαφήμιση -

Πλέον, η δεξαμενή του Αγίου Ιωάννη, με χωρητικότητα 200 κυβικών μέτρων νερού, διασφαλίζει την αυτόνομη υδροδότηση του οικισμού για διάστημα 16 ωρών.
Παράλληλα, θα κατασκευασθεί και αντλιοστάσιο στην θέση υδροληψίας του Αγ. Ιωάννη, που βρίσκεται σε υψόμετρο 57 μ., για την πλήρωση της νέας δεξαμενής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 132 μ.

Το αντλιοστάσιο και η δεξαμενή θα είναι εφοδιασμένα με σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού απολύτως συμβατό με το υπάρχον εγκατεστημένο σύστημα της ΔΕΥΑΣ για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας των και την παρακολούθηση τους από το κέντρο τηλεελέγχου της ΔΕΥΑΣ.
Η νέα δεξαμενή του Ξηρότοπου, χωρητικότητας 85 κυβικών μέτρων νερού, θα εξασφαλίσει δυνατότητα εφεδρείας σε αποθήκευση νερού, άρα και αυτονομία υδροδότησης περί τις 16 ώρες το 24ωρο.
Η κατασκευή των εν λόγω δεξαμενών συμβάλλει τέλος και στην ποιοτική αναβάθμιση του πόσιμου νερού.

Η ΔΕΥΑΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση σημαντικές παρεμβάσεις στο δίκτυό της με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που φθάνει στους Σερραίους δημότες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.