Υπό έλεγχο η κατάσταση στην Αλιστράτη του Δ.Νέας Ζίχνης

416
Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ζίχνης Διαγωνισμός Νέας Ζίχνης συνεδρίαση
- Διαφήμιση -

Ανακοίνωση του Δήμάρχου Νέας Ζίχνης Παντελή Μπόζη αναφορικά με τα κρούσματα στην Αλιστράτη και τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί:

Μετά τη γνωστοποίηση των δύο κρουσμάτων (γιου και πατέρα) στην Αλιστράτη, μετέβη σήμερα 26/3/2020 κλιμάκιο της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπυρόπουλο και το Νομίατρο κ. Αναστασιάδη, προκειμένου, ΑΥΤΟΙ ως αρμόδιοι, οι οποίοι έχουν τη διαχείριση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών, να ενημερώσουν τους κατοίκους της Αλιστράτης ΟΡΘΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΑ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε δεν συντρέχει λόγος πανικού.

- Διαφήμιση -

Τα περιστατικά ελέγχονται από τους ίδιους και σύμφωνα με το χρόνο που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη μέρα που εμφάνισε συμπτώματα το πρώτο κρούσμα (γιος), μέχρι και τώρα, δεν φαίνεται να έχει μεταδώσει τον ιό σε άλλον, εκτός από τον πατέρα του, ο οποίος διέμενε στο ίδιο σπίτι.
Δεν τίθεται θέμα λήψης περιοριστικών μέτρων και αποκλεισμός της Αλιστράτης.
Συνέστησαν ψυχραιμία, αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχει επιβάλλει η πολιτεία και έδωσαν σαφείς οδηγίες, σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος παρουσιάσει συμπτώματα, να επικοινωνήσει με το Νομίατρο, διαμέσου του αντιδημάρχου ή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αλιστράτης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το serrespost.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω διευκρινίζοντας ότι το θέμα από την πρώτη στιγμη χειρίζεται ο ΕΟΔΥ και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και πανικού.

Ο Δήμος Ν. Ζίχνης, σήμερα, προέβη στις απαραίτητες προληπτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους που κρίθηκε απαραίτητο στην Αλιστράτη, Δημαρχείο Αλιστράτης, “Βοήθεια στο σπίτι”, ΚΕΠ, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, ταξί, φούρνο, καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια και τις Δομές της Ν. Ζίχνης, Γαζώρου και Δραβήσκου.

“Είναι η ώρα, που όλοι πρέπει να δείξουμε ατομική και συλλογική ευθύνη και να εμπιστευτούμε τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι διαχειρίζονται το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.
Όσο για τους συνδημότες μας που νοσούν, ευχόμαστε καλή δύναμη στις δύσκολες στιγμές που περνούν και ταχεία ανάρρωση.
Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού και όχι να διασπείρονται ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, οι οποίες μόνο σύγχιση προκαλούν και δεν βοηθούν κανέναν” δήλωσε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.