Μήνυμα για την 25η Μαρτίου και ευχές για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

83
Μήνυμα ημέρα μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων Αντιπεριφερειάρχη
- Διαφήμιση -

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου:

Συμπολίτες μου, Σερραίες και Σερραίοι

Η 25η Μαρτίου δεν αποτελεί μόνο ημέρα τιμής και μνήμης για τον απελευθερωτικό Αγώνα του Έθνους μας.


Συνιστά, ταυτόχρονα, και μία από τις σπουδαιότερες εορτές της Ορθόδοξης Πίστης μας. Το μήνυμα της επερχόμενης θαυματουργής Ενσάρκωσης του Σωτήρα και Λυτρωτή μας, ας σταθεί πολύτιμος πνευματικός αρωγός στις δύσκολες αυτές στιγμές, που διέρχεται η Πατρίδα και η κοινωνία μας.


Και όλοι μαζί, Κλήρος και Λαός, ας προχωρήσουμε ενωμένοι, όπως συμβαίνει αιώνες τώρα, μέσα στις ώρες αυτές της δοκιμασίας, και ας χαλυβδώσουμε την πίστη μας για την τελική έξοδο από την διπλή κρίση που ενέσκηψε. Άλλωστε, η πιο σκοτεινή ώρα είναι αυτή λίγο πριν την ανατολή του ήλιου.


Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι σε όλους, αλλά και στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή, και ευόδωση των σκοπών τους.

- Διαφήμιση -

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την 25η Μαρτίου:

Αγαπητοί μου συμπολίτες
Σερραίες και Σερραίοι
H συμπλήρωση 199 χρόνων από την έναρξη της Εθνικής μας Επανάστασης εναντίον της οθωμανικής τυραννίας, βρίσκει την Πατρίδα μας αντιμέτωπη με δύο μείζονες υπαρξιακές απειλές.
Από την μία, ο εξ Ανατολών γείτονας, ο οποίος μονίμως επιβουλεύεται την ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Χώρας μας, εξαπέλυσε ασύμμετρη επίθεση εισβολής, εκμεταλλευόμενος, χωρίς αιδώ και αισχύνη, το δράμα και την ανέχεια χιλιάδων ανθρώπων. Επιχειρώντας να ανατρέψει τα ιστορικά αποτελέσματα των γεγονότων, που σήμερα τιμούμε, δεν ορρωδεί προ ουδενός. Η αποφασιστική απάντηση σύσσωμου του Έθνους στην εισβολή και η πρώτη αυτή νίκη δεν σημαίνει, όμως, τίποτε περισσότερο παρά την συνέχιση του αγώνα σε όλο το μήκος των συνόρων μας, χερσαίων και θαλασσίων, για την ολοκληρωτική αντιμετώπιση και απόκρουση της απειλής.

Από την άλλη, ένας άλλος εχθρός, ύπουλος και αόρατος, απειλεί να ανατρέψει ό,τι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε δεδομένο ως τρόπο ζωής. Τα πρωτοφανή σε ένταση και έκταση μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση αποσκοπούν στην προσωρινή αναστάτωση της ζωής μας, προκειμένου να διαφυλάξουμε το μείζον, που είναι οι ζωές των συμπολιτών μας, αλλά και εν γένει ο τρόπος του βίου μας. Καθίσταται, έτσι, επιτακτική η ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης και εφαρμογής των μέτρων.

Συμπολίτες μου
Ενας Λαός, που αγνοεί την Ιστορία του και τα διδάγματά της, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Και το πλέον χρήσιμο συμπέρασμα, που οφείλουμε να αντλήσουμε από την σημερινή επέτειο, είναι πως η ομόνοια και η σύμπνοια όλων μας, Πολιτών και Ηγεσίας, μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή έξοδο από τους διαγραφομένους κινδύνους. Αντιθέτως, η διχόνοια, που «κρατάει ένα σκήπτρο η δολερή», μετά βεβαιότητας θα οδηγήσει σε τραγικές και, ίσως, μη αναστρέψιμες συνέπειες για όλους μας, Κράτος και πολίτες.

Υπό τις συνθήκες αυτές, καθίσταται ακόμη αναγκαιότερη, την χρονιά αυτή, η ανάρτηση του συμβόλου της εθνικής μας ενότητας, της Σημαίας μας, στους εξώστες και τα παράθυρα των κατοικιών μας. Σας καλώ να το πράξετε με μεγαλύτερη προθυμία από κάθε άλλη φορά, ώστε, του χρόνου, στην επέτειο των 200 ετών, να είμαστε πάλι όλοι μαζί και να την εορτάσουμε, όπως ακριβώς της αξίζει.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.