Άκυρη η Αναστολή Εργασιών αν ο κύριος ΚΑΔ δεν ανήκει στους πληττόμενους. Κίνδυνος απώλειας των 800€ για χιλιάδες εργαζομένους

196
ΚΑΔ
- Διαφήμιση -

του Βασίλη Πρασσά, Συμβούλου Εργασιακών Θεμάτων EpsilonNet

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει το τελευταίο 24ωρο μετά την δημοσίευση της απόφασης για τους ΚΑΔ που πλήττονται. Διότι η απόφαση που έρχεται ως συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, προϋποθέτει αναστολής εργασίας για εργαζομένους σε επιχειρήσεις που πλήττεται ΜΟΝΟ ο κύριος ΚΑΔ τους.

- Διαφήμιση -

Είναι γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα δεν χρίζει ερμηνείας από εργασιακούς συμβούλους, ωστόσο εμμέσως επηρεάζει την εργατική επιδότηση και για αυτό τον λόγο, επέλεξα να το αναδείξω και πάλι.

Παρότι τελικά όλες οι εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργών ανέφεραν ότι θα ενταχθούν όσες επιχειρήσεις πλήττονται με μείωση τζίρου, τελικά η διασύνδεση ΜΟΝΟ με τον κύριο ΚΑΔ μπορεί να φέρει:

  • ακυρότητα της αναστολής εργασίας χιλιάδων εργαζομένων που δεν θα λάβουν την επιδότηση των 800€
  • μη ένταξη αυτών των εργαζομένων στα ευεργετικά μέτρα όπως π.χ. αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων
  • μη ένταξη των επιχειρήσεων στα ευεργετικά μέτρα όπως π.χ. δόσεις δανείων, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους κ.λ.π.

Συγκεκριμένα η απόφαση Α.1053/2020«Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 2 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55 Α΄), με την οποία λαμβάνονται κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» αναφέρει ότι:

Παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) στις 20/03/2020 τους αναφερόμενους στο συνημμένο πίνακα, που λήγουν ή έληξαν από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.