“Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι τα μέτρα δεν επαρκούν”

289
Καρπουχτσής
- Διαφήμιση -

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook ο Οικονομολόγος Κώστας Καρπουχτσής, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού:

▪️Η μετάδοση του κορωνοϊού χτυπά και την οικονομία , απειλώντας τόσο τη βιωσιμότητα χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας όσο και χιλιάδες θέσεις εργασίας.
▪️Άπαντες ανέμεναν αγωνιωδώς τις ανακοινώσεις οικονομικού περιεχομένου της Κυβέρνησης για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας.
▪️Η πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, προσδοκούσε ουσιαστικές / γενναίες αποφάσεις, για να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού. Αντιλαμβάνεται ήδη ότι δεν αρκούν αυτά τα ημίμετρα και οι λύσεις/ μπαλώματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση.
▪️Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε επιπρόσθετα οριζόντια μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, χωρίς να σκέφτεται το δημοσιονομικό κόστος.
▪️Οφείλει να είναι ένα βήμα μπροστά από την κρίση ΚΑΙ να αξιοποιήσει επαρκώς το μαξιλάρι των 37 δις. που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως παρακαταθήκη για μια δύσκολη στιγμή. Αυτή είναι η στιγμή για να αξιοποιηθεί ΣΩΣΤΑ και ΈΓΚΑΙΡΩΣ και εκεί δεν θα βρει εμπόδια, αλλά συμμάχους.
▪️Δίνουμε μια νέα μάχη επιβίωσης, εξίσου σημαντική. Τώρα αναδεικνύεται η αξία του κοινωνικού κράτους και της κρατικής παρέμβασης που οφείλει να είναι παρούσα και προς την στήριξη τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρηματιών.

- Διαφήμιση -

Η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ας είναι απόλυτη προτεραιότητα όλων μας.

Δείτε την αναλυτική δήλωση του Aλέξη Χαρίτση, του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση των μέτρων:

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.