Θεατρικές παραστάσεις για να δεις δωρέαν από το σπίτι

114
- Διαφήμιση -

Θέατρο εξ αποστάσεως σε YouTube και Vimeo.

Με τις θεατρικές σκηνές να βρίσκουν νέους τρόπους για να παραμείνουν «ζωντανές» εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, το Εθνικό Θέατρο δίνει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης του κοινού σε αρχειακό υλιό παιδικών παραστάσεων, ενώ το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ξεκινά μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα την on demand παρακολούθηση παραστάσεων του τρέχοντος ρεπερτορίου αντί συμβολικού αντιτίμου. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή μπορείς να βρει κάποιος στο διαδίκτυο δωρεάν, όπους οι παρακάτω τέσσερις που προβάλλονται σε YouTube και Vimeo.

- Διαφήμιση -

8 γυναίκες
Η ιστορική παράσταση του Νίκου Καραθάνου, που ξεκίνησε σαν ένα αστείο στο Αμόρε και συνεχίστηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του φεστιβάλ Αθηνών αργότερα.

Άφιξις
Η παράσταση της ομάδας ΠΥΡ, βασισμένη στη Μνηστηροφονία από την ομηρική Οδύσσεια, παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στις 7 & 8 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες
Μία σπονδυλωτή παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού από την ομάδα Sforaris βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών τραγουδιών (Της σκοτωμένης, Η μάνα η φόνισσα, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα, Η γυναίκα βοσκός) και σε στίχους από ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα και παίχτηκε επίσης στο θέατρο “Πορεία”, την περίοδο 2010-11.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.