Τι κάνουν στις Σέρρες, τι δεν κάνουν στη Μυτιλήνη

1405
- Διαφήμιση -

Την ίδια ώρα που ο Δήμος Μυτιλήνης αντιμετωπίζει τον κορονοϊό με τη διανομή ενός εντύπου στην αγορά της Μυτιλήνης και περιμένει την εξ ύψους προστασία, ο Δήμος Σερρών χωρίς κρούσματα λαμβάνει σειρά μέτρων που οχυρώνουν την κοινωνία. 

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το ενημερωτικό Site, εξαίροντας τα αντανακλαστικά του Δ. Σερρών στο θέμα της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

- Διαφήμιση -

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του stonisi.gr

Αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος πριν αυτό εμφανιστεί και όχι τρέχοντας από πίσω.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του ο Δήμος Σερρών έκανε γνωστά ότι αποφάσισε τα παρακάτω:

– Λαμβάνοντας υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση 15954/8.03.2020 ΦΕΚ 726/Β΄/ 8.03.2020  «Επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης της παρουσίας κοινού σε αθλητικές εκδηλώσεις, της λειτουργίας χώρων διενέργειας συνεδριακών εκδηλώσεων και της λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)», η οποία συντάχθηκε μετά την από 7.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας  για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας αποφάσισε:

Την αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων παιδιών και ενηλίκων από 10 Μαρτίου έως 22 Μαρτίου 2020.

Την αναστολή λειτουργίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, καθώς και όλων των διοργανώσεων που αυτό φιλοξενεί, έως τις 22 Μαρτίου 2020.

Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), που αφορά ειδικά τους χώρους συνεύρεσης των ηλικιωμένων από 10 Μαρτίου έως 5 Απριλίου 2020.

Την προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων Α΄βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των κλειστών γυμναστηρίων αυτών και όλων των υπολοίπων δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων. Η απολύμανση, θα γίνει από ειδικά συνεργεία την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οπότε και στο διάστημα αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, 14 και 15 Μαρτίου, που ακολουθεί.

Και καταλήγει ο Δήμος Σερρών: «Η Δημοτική Αρχή, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, είναι έτοιμη να συμβάλει και με περαιτέρω δράσεις, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, εάν και όποτε προκύψει ανάγκη, με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την προστασία των πολιτών. Υπογραμμίζουμε και πάλι ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι προληπτικό, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, και δεν συντρέχει λόγος πανικού. Μέχρι στιγμής, κανείς κάτοικος του Δήμου μας δεν νόσησε από τον κορονοϊό.  Οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται από τους αρμόδιους φορείς και για τα προληπτικά μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν για την προστασία της υγείας τους».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.