Το πρόγραμμα δράσεων της Βιβλιοθήκης Σερρών για το Μάρτιο

Πρόγραμμα Βιβλιοθήκης
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2020 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Για το μήνα ΜΑΡΤΙΟ έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

⦁ Δευτέρα, 9 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι»: πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Με την Ελευθερία Τσολάκη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Ποροΐων και τον Γεώργιο Κεχλιμπάρη, μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν αναφορικά με το νερό ως πολύτιμο φυσικό πόρο. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.
⦁ Δευτέρα, 9 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Προβολή ταινίας «Belle». Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης συνδιοργανώνουν την Προβολή της ταινίας «Belle». Ένα δράμα εποχής με θέμα τη δουλεία στη Μεγάλη Βρετανία. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

⦁ Τρίτη, 10 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.

«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.

- Διαφήμιση -

⦁ Τετάρτη, 11 Μαρτίου, ώρα 8:30-11:30.
«Ο χρήστης Αριστοτέλης θέλει να συνδεθεί μαζί σας: Ένα ταξίδι στον χρόνο, από τον Αριστοτελικό λόγο στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Με τον Μωυσίδη Παναγιώτη-Γεώργιο, Γλωσσολόγο-Παιδαγωγό και την Καλουπτσή Μαρία, Φιλόλογο. Ένα πρόγραμμα γνωριμίας με τη βιβλιοθήκη και ενημέρωσης των μαθητών σχετικά με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του μίσους και των ψευδών ειδήσεων μέσα από την επικοινωνία στο διαδίκτυο. Για τάξεις γυμνασίου και λυκείου. Σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Σερρών. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Πέμπτη, 12 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Ταξιδεύοντας στον κυκλαδικό πολιτισμό» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Με την Κλεοπάτρα Βλάχου, εκπαιδευτικό και τη Μαρία Βραχλιώτου, βιβλιοθηκονόμο. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε μέσα από τα βιβλία και το παιχνίδι, τον μεγάλο κυκλαδικό πολιτισμό. Για Γ’ και Δ’ τάξεις δημοτικού. Σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης-Ίδρυμα Γουλανδρή. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Παρασκευή, 13 Μαρτίου, ώρα 8:30-10:00.
« Ο χρήστης Αριστοτέλης θέλει να συνδεθεί μαζί σας: Ένα ταξίδι στον χρόνο, από τον Αριστοτελικό λόγο στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου»

⦁ Σάββατο, 14 Μαρτίου, ώρα 10:30-12:15.
«Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής για παιδιά». Με την Συκοβαρίδου Αρίστη, εμψυχώτρια δημιουργικής γραφής. Παιχνίδια γνωριμίας με την αφήγηση και τη δημιουργική γραφή. Για ηλικίες 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Δευτέρα, 16 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.

«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.
⦁ Δευτέρα, 16 Μαρτίου, ώρα 19:00.
«Λογοτεχνικά Βραδινά». Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών, το Σύλλογο Φίλων της Βιβλιοθήκης, τη Λέσχη Ανάγνωσης, τον Σύλλογο Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και την Μ.Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Σ. (Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών – Δράμας) διοργανώνει μια Δευτέρα κάθε μήνα τα Λογοτεχνικά Βραδινά, με παρουσιάσεις αγαπημένων λογοτεχνικών έργων και συζητήσεις. Θα πραγματοποιηθεί η 4η συνάντηση του 4ου κύκλου, με την Πολυξένη Πάπαρη, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και με θέμα: «Περηφάνια και Προκατάληψη: ο θαμπωμένος καθρέπτης του εαυτού». Στον 3ο όροφο της βιβλιοθήκης. Είσοδος ελεύθερη.
⦁ Δευτέρα, 16 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Παρουσίαση του Βιβλίου «Σταμάτης ο ακαμάτης» της εκπαιδευτικού Τριανταφυλλιάς Τσακμάκη. Πρόκειται για ένα παραμύθι έμμετρο, παιδαγωγικό και ανήκει στη σειρά «μικρές ΧΑΡΑκτηριστικές ιστορίες». Είσοδος Ελεύθερη. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Τρίτη, 17 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.

⦁ Τετάρτη, 18 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Ανακαλύπτοντας τα μυστήρια της βιβλιοθήκης» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Με την Μαρία Βραχλιώτου, βιβλιοθηκονόμο και την Κλεοπάτρα Βλάχου, εκπαιδευτικό. Μια περιπετειώδης επίσκεψη στον κόσμο των βιβλιοθηκών. Για Ε’ και ΣΤ’ τάξεις δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Πέμπτη, 19 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Ταξιδεύοντας στον κυκλαδικό πολιτισμό» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας .

⦁ Παρασκευή, 20 Μαρτίου, ώρα 8:30-10:00.
« Ο χρήστης Αριστοτέλης θέλει να συνδεθεί μαζί σας: Ένα ταξίδι στον χρόνο, από τον Αριστοτελικό λόγο στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου»
⦁ Παρασκευή, 20 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Εκδήλωση: «Ο Οδυσσέας Ελύτης μεταφράζει Γάλλους ποιητές». Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής φιλίας «Σέρρες-Fosses», η Ένωση για την Ανάδειξη και Διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συνδιοργανώνουν γιορτή αφιερωμένη στην ποίηση, εστιάζοντας στο μεταφραστικό έργο και προφίλ του Οδυσσέα Ελύτη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

⦁ Σάββατο, 21 Μαρτίου, ώρα 10:30-12:15.
«Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής για παιδιά».
⦁ Σάββατο, 21 Μαρτίου, ώρα 11:00.
Μαραθώνιος Ανάγνωσης 2020 με αφορμή τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας. Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses διοργανώνει μαραθώνιο ανάγνωσης διαβάζοντας κείμενο από το πρωτότυπο στα γαλλικά ή από μετάφραση στα ελληνικά, του έργου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Jean Anouilh. Στον 3ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Δευτέρα, 23 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.
⦁ Δευτέρα, 23 Μαρτίου, ώρα 19:00-20:15.
«Αλλά-ζω σελίδα: βοήθησε κι εσύ, να αλλάξουμε τη γη». Με την Βλάχου Κλεοπάτρα, δασκάλα. Ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης, με σκοπό να γίνουν οι μελλοντικοί «ήρωες» του πλανήτη. Για ηλικίες 7-14 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.
⦁ Δευτέρα, 23 Μαρτίου, ώρα 19:00.
Εισήγηση: «Μετριοκρατία ή αξιοκρατία». Η Δ. Κ. Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης συνδιοργανώνουν την εκδήλωση που θα περιλαμβάνει ομιλία του Φιλολόγου-Πρώην Δημάρχου Σερρών κ. Ζήση Μητλιάγκα, στο πλαίσιο της θεματικής: «Αναζητώντας την Ιθάκη: ταξίδι σε θέματα σύγχρονου κοινωνικού προβληματισμού». Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

⦁ Παρασκευή, 27 Μαρτίου, ώρα 8:30-10:00.

« Ο χρήστης Αριστοτέλης θέλει να συνδεθεί μαζί σας: Ένα ταξίδι στον χρόνο, από τον Αριστοτελικό λόγο στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου»

⦁ Σάββατο, 28 Μαρτίου, ώρα 10:30-12:15.
«Εργαστήρι Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικής Γραφής για παιδιά.

⦁ Δευτέρα, 30 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι» : πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.
⦁ Δευτέρα, 30 Μαρτίου, ώρα 19:00-20:15.
«Αλλά-ζω σελίδα: το τάνγκραμ του εαυτού μου» Με την Βραχλιώτου Μαρία, βιβλιοθηκονόμο. Ποια είναι η δική σου ταυτότητα και πώς διαφέρει από των άλλων; Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους. Για ηλικίες 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

⦁ Τρίτη, 31 Μαρτίου, ώρα 10:00-12:00.
«Για να μην πούμε το νερό…νεράκι»: πρόγραμμα φιλαναγνωσίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.