Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Μόνο με αίτηση η «μεταφορά» στις 24 δόσεις

ΑΑΔΕ Απόδοση ΑΦΜ -serrespost
- Διαφήμιση -

Μόνο δύο «ευκαιρίες» για ένταξη στην νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων θα έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι θα υπαχθούν, αρχίσουν να πληρώνουν αλλά στην πορεία την χάσουν. Όσοι είχαν ήδη υπαχθεί στην παλαιά πάγια ρύθμιση μπορούν να ζητήσουν την μεταφορά τους στη νέα όχι όμως για οφειλές η οποίες ήταν σε ρύθμιση την 1η Νοεμβρίου 2019. Με βάση εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, από τις 2 Νοεμβρίου 2019 και μετά, όλα τα χρέη στην εφορία ρυθμίζονται με βάση τις 24-48 δόσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο από την νέα πάγια ρύθμιση εξαιρούνται :
-οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατά την 1.11.2019 ήταν σε ισχύ, όπως πχ των 12 ή των 120 δόσεων –ακόμα να αν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις χάθηκαν οποτεδήποτε μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

- Διαφήμιση -

– οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα φοροδιαφυγής ακόμα και σε πρώτο βαθμό. Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν μόνον αν έχουν αθωωθεί κατά τον χρόνο υπαγωγης στη ρύθμιση.

– οφειλές οι οποίες, σύμφωνα με διατάξεις άλλων νόμων, δεν δύνανται να ρυθμίζονται (π.χ. από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.