Έγκριση αδειοδότησης του φακέλου για τα ιαματικά λουτρά Νιγρίτας – Βίντεο

Ιαματικά Νιγρίτας
- Διαφήμιση -

“Ευχάριστα τα νέα για τα ιαματικά λουτρά της Νιγρίτας! Η πηγή θα λάβει πιστοποίηση σε ένα μήνα καθώς υπολείπεται μόνο το χαρτί της ραδιουργίας αλλά και το ξενοδοχείο που θα είναι 3 αστέρων και θα μπορεί να λειτουργήσει σε έναν χρόνο από τώρα. Αυτό μου διαβεβαίωσε η διευθύντρια προώθησης τουριστικών ακινήτων στην αρμόδια επιτροπή καθώς είμαι ο μόνος Σερραίος βουλευτής που συμμετέχει”, δήλωσε ο Σερραίος Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Μπούμπας.

Είναι ευκαιρία για τον δήμο Βισαλτίας να αξιοποιήσει τις ιαματικές πηγές στα θερμά της Νιγρίτας. Να πάρει τα 12 στρέμματα από την εταιρεία τουριστικών ακινήτων, να τα οργανώσει και να τα δώσει με διαγωνισμό σε ιδιώτες επενδυτές δημιουργώντας μια αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποκτήσει ουσιαστικό ενεργό ρόλο και θα συνδράμει στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

- Διαφήμιση -

Κώστας Μπούμπας – Βουλευτής Σερρών “Ελληνική Λύση”:
Eίναι πολύ σημαντικό το θέμα που συζητάμε στην Επιτροπή, καθότι επίσημα στοιχεία σε ότι αφορά την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, όπως είπε και ο συνάδελφος, δεν υπάρχουν. Αλλά υπάρχει αυτή η γραφειοκρατία που καλά κρατεί. Εμπλέκεται ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε πολλές περιοχές. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πλούσιο πεδίο ιαματικών πηγών στην Ελλάδα. Οι περισσότερες είναι στην Πελοπόννησο, εάν θυμάμαι καλά, 156. Ακολουθεί η Μακεδονία με 115, 114 είναι η Στερεά Ελλάδα, η Κρήτη περίπου στις 100, γιατί έχουν πολλές μορφές ιαματικού τουρισμού. Αυτά που διάβασα αφορούν την κινησιοθεραπεία, αφορούν αναπνευστικά προβλήματα, αλλεργίες, αλλά αφορούν και τον ψυχολογικό παράγοντα που είναι η ευεξία του ανθρώπου. Μέχρι και στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο παραδοσιακός ιαματικός τουρισμός γινόταν κυρίως Σεπτέμβριο. Είναι ο μήνας που καταγράφονται οι περισσότερες επισκέψεις και ακολουθεί ο Αύγουστος. Δεν έχει ολοκληρωθεί απ’ ότι ξέρω ακόμα το μητρώο των δήμων λουτροπόλεων, διότι μπορούμε να το συνδυάσουμε, καθώς έχουμε μία μεγάλη ακτογραμμή. Διαβάζοντας στην Ευρώπη τα στοιχεία υπερτερούν σε χώρες όπως είναι η Αυστρία με τη κλιματοθεραπεία ή η Ουγγαρία, λιγότερα είναι στη Γαλλία, περισσότερα στην Ιταλία, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο να βαδίσουμε.

Για να μην κρυβόμαστε σε αυτό αποτελεί τροχοπέδη η ιατρική. Το λέω αυτό, διότι πολλές φορές οι γιατροί, καλώς βέβαια ως επιστήμονες, αποτρέπουν τον κόσμο να πάει στον ιαματικό τουρισμό λέγοντας πως η συγκεκριμένη λουτροθεραπεία δεν θα φέρει ωφέλιμα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να έχει συρρικνωθεί κατά ένα μέρος ο ιαματικός τουρισμός, καθώς η ιατρική δεν συνεργεί για να μπορούν κάποιοι άνθρωποι να λύσουν προβλήματα μέσω του ιαματικού τουρισμού.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.