Τα «top» αγχωτικά επαγγέλματα στον κόσμο!

185
- Διαφήμιση -

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων βιώνει το περισσότερο άγχος της ζωής του στην καθημερινή του εργασία. Το σίγουρο είναι ότι κάθε επάγγελμα έχει και το δικό του μερίδιο στρες, αλλά ορισμένες θέσεις εργασίας είναι μοναδικά εξουθενωτικές.

Το άγχος στην εργασία μπορεί να προκληθεί από υπερβολικές απαιτήσεις σε προθεσμίες, τον φόβο να χάσει κανείς τη δουλειά του ή από ανταγωνισμό με άλλους συναδέλφους. Υπάρχει επίσης πολύ πίεση σε όσους βρίσκονται σε θέσεις εργασίας που απαιτούν κάποιος να διακινδυνεύσει τη ζωή του. Υπάρχουν ακόμα και θέσεις εργασίας που θέτουν τη ζωή ενός άλλου προσώπου στα χέρια του εργαζομένου, ένα γεγονός που μπορεί να αποτελέσει πηγή μεγάλου στρες. Οι εργαζόμενοι των πιο αγχωτικών επαγγελμάτων στον κόσμο είναι κουρασμένοι, αλλά παθιασμένοι και με την αδρεναλίνη που βασιλεύει σε καθημερινή βάση.

- Διαφήμιση -

Στρατός
Εν όψει της κάπως τεταμένης παγκόσμιας κατάστασης, ο στρατός βρίσκεται στην κορυφή των πιο αγχωτικών επαγγελμάτων. Για την αντιμετώπιση του μετατραυματικού στρες, το οποίο έχει αναγνωριστεί από το 1915, η Υπηρεσία Υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας έχει δημιουργήσει ένα σύστημα ψυχολογικής περίθαλψης. Αν και οι συνθήκες φαίνονται αρκετά ευχάριστες με την πρώτη ματιά (σκι, αναρρίχηση, ορειβασία) το άγχος είναι παρόν σε όλες τις αποστολές, εσωτερικές ή εξωτερικές, ο κίνδυνος είναι υψηλός και η υποτακτικότητα υποχρεωτική. Το βουνό είναι ένα εχθρικό περιβάλλον, πολύ κοντά στο πεδίο της μάχης, επειδή ο κίνδυνος είναι πραγματικός και μόνιμος, τον χειμώνα και το καλοκαίρι (χιονοστιβάδες, πτώσεις κτλ).

Πυροσβέστης
To δεύτερο επάγγελμα στον κατάλογο είναι αυτό του πυροσβέστη. Το άγχος έχει πολλές πηγές σε αυτή τη δουλειά. Η ευθύνη και η ζωή ενός ατόμου στα χέρια του πυροσβέστη είναι σίγουρα ο πρώτος παράγοντας άγχους, οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται και είναι αδύνατο να τους απογοητεύσουν. Όταν πηγαίνουν σε κάποια παρέμβαση, δεν μπορούν ποτέ να προετοιμαστούν ψυχολογικά για αυτό που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.