“Η ΝΔ υπεύθυνη της απαξίωσης της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών”

99
Διεθνές Πανεπιστήμιο
- Διαφήμιση -

Δήμος Σερρών Καρπουχτσής προγράμματαΚαρπουχτσής Κώστας
Οικονομολόγος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η αδικαιολόγητη απόφαση για την ανασύνθεση της 15μελούς Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, στην οποία απουσιάζει η εκπροσώπηση της Πανεπιστημιούπολης των Σερρών.

- Διαφήμιση -

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ορθά είχε προβλέψει τη συμμετοχή στην Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου, των εκλεγμένων Πρυτανικών Αρχών και των τριών ΤΕΙ και του ΔΙΠΑΕ, με τρόπο που θα διασφάλιζε την ισότιμη συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων.

Με την απόφαση αυτή, το Υπουργείο Παιδείας , απαξιώνει όλους αγώνες και τις προσπάθειες που έγιναν από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Όλους εκείνους, που κατέθεσαν την ψυχή τους για την καθιέρωση της Πανεπιστημιούπολης Σερρών ως μία από τις πλέον αξιόλογες της χώρας μας.
Συμφωνημένες διαδικασίες καταστρατηγούνται, και προσφάτως δημοκρατικά εκλεγμένες διοικήσεις παραγκωνίζονται στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων.
Υπάρχει ελπίδα όμως. Φορείς , συλλογικά όργανα, σύλλογοι εργαζομένων αντιδρούν στην αδικαιολόγητη αυτή απόφαση, ζητώντας ανατροπή.
Προφανώς δεν δέχονται προ τετελεσμένες αποφάσεις, που οδηγούν στην περιθωριοποίηση της Πανεπιστημιούπολης στις Σέρρες.

Έστω και την ύστατη ώρα κύρια το υπάρχoν πολιτικό προσωπικό της ΝΔ στο νομό θα πρέπει να αντιληφθεί τις επιπτώσεις από τέτοιες αποφάσεις και να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Όλοι είμαστε αρωγοί στον αγώνα που κάνουν ακόμη και αυτή τη στιγμή η προ 1,5 έτους δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Πανεπιστημιακού μας ιδρύματος και ο σύλλογος εργαζομένων.
Η προοπτική εξέλιξης της Πανεπιστημιούπολης, και του ρόλου που διαδραματίζει στον τόπο, μας αφορά όλους.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.