Υποχρεωτική για όλους η ζώνη αγρανάπαυσης 5% με τη νέα ΚΑΠ

ΚΑΠ Ευρωπαϊκές πρασίνισµα επιδοτήσεις
- Διαφήμιση -

Η αφιέρωση ενός ελάχιστου µεριδίου γης (από 5% και άνω) σε περιοχή οικολογικής εστίασης θα αποτελέσει τη νέα περίοδο µέρος των ενισχυµένων προϋποθέσεων και θα είναι υποχρεωτική για την καταβολή της βασικής ενίσχυσης στους αγρότες ανεξάρτητα από το µέγεθος της γης.

Μέχρι σήµερα, η πρακτική αυτή αφορούσε µόνο τις εκτάσεις µε αρόσιµη έκταση που υπερέβαινε τα 150 στρέµµατα και µόνο το «πρασίνισµα».
Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που συζητήθηκε στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας την περασµένη εβδοµάδα, τίθεται τώρα το ζήτηµα η έκταση που θα πρέπει να αφιερωθεί σε αγρανάπαυση και αζωτοδεσµευτικές καλλιέργειες (µηδική, όσπρια, βίκος κ.ά.), να αφορά όλες τις εκτάσεις όχι µόνο τις αροτραίες.

- Διαφήμιση -

Συγκεκριµένα, ορισµένα κράτη µέλη είναι της άποψης ότι το σύνολο της αγροτικής έκτασης πρέπει να καλύπτεται από την υποχρέωση αυτή για την προστασία της βιοποικιλότητας σε όλες τις εκµεταλλεύσεις. Άλλα κράτη µέλη προτιµούν…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.