Φορολογικές δηλώσεις: Πλησιάζει η ώρα υποβολής – Τι αλλάζει

141
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
- Διαφήμιση -

Περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου έχουν τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ειδική εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2019 ενώ τέλος βάζει από φέτος η ΑΑΔΕ στην υποχρέωση αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών από τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Χωριστές φορολογικές δηλώσεις
Σε περίπου 10 ημέρες εκπνέει η προθεσμία για όσα ζευγάρια επιθυμούν να κάνουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις. Ωστόσο δεν είναι λίγα αυτά που προβληματίζονται καθώς όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής των απαιτούμενων δαπανών με πλαστικό χρήμα όπως και την κάλυψη των τεκμηρίων μεταξύ συζύγων. Ανεξάρτητα από το εάν έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση για χωριστή δήλωση, και τα φετινά εκκαθαριστικά θα εκδοθούν ξεχωριστά στο όνομα του κάθε συζύγου.

- Διαφήμιση -

Από την πλευρά της η ΑΑΔΕ, δίνει κάποιες χρήσιμες συμβουλές σε όσους σκέφτονται να προχωρήσουν σε χωριστές φορολογικές δηλώσεις.

Τέλος από φέτος η βεβαίωση αποδοχών
Στο πλαίσιο απλοποίησης των υποχρεώσεων εργαζόμενων και επιχειρήσεων η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι καταργείται από φέτος η υποχρέωση αποστολής βεβαιώσεων αποδοχών προς την εφορία. Μάλιστα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.