Βιβλιοπαρουσίαση: ” Οι ρετσίνες του Βασιλιά”

123
Οι Ρετσίνες του Βασιλιά
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, το Βιβλιοπωλείο “Επικαιρότητα” και οι εκδόσεις “Πατάκη” διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Συγγραφέα των επιτυχιών Ισίδωρου Ζουργού “Οι Ρετσίνες του Βασιλιά”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο “Γ.Καφταντζής” της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 19:00.

- Διαφήμιση -

Οι Ρετσίνες του Βασιλιά είναι ένα μυθιστόρημα νόμισμα που συνομιλεί με δύο κλασικά έργα της λογοτεχνίας.
Στη μια του όψη ο αναμαλλιασμένος γέροντας που κάποτε ήταν βασιλιάς, στην άλλη ένας κοιλαράς που μοιάζει να είναι ο Γαργαντούας ή ένας γεωργός που χαμογελάει βαστώντας στο χέρι ένα κρασοπότηρο.
Όλα αυτά μέχρι το νόμισμα να πέσει στη γη, εκεί στη χθόνια σαγήνη της γονιμότητας και του τάφου. Εκεί στο χώμα-χωριό ο γερο-Έξαρχος, ο επισκέπτης του φθινοπώρου, καθώς τον αποδομεί ο χρόνος, παίζει το τελευταίο του χαρτί. Στο καφενείο, μπρος στα μεθυσμένα γέλια, εκλιπαρεί για την τελευταία ευκαιρία, που θα του χαρίσει την ανακαίνιση του κόσμου μέσα από τη θαλπωρή του κρασιού, της σάρκας και της αγάπης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.