Έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2020 το νέο τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Μακεδονία

193
- Διαφήμιση -

Το νέο τέρμιναλ στο αεροδρόμιο Μακεδονία θα είναι το πρώτο μεγάλο έργο που θα εγκαινιάσει η Θεσσαλονίκη τη δεκαετία που ξεκίνησε.

Με βασικό στόχο τη μετατροπή της παραμονής του επισκέπτη στο αεροδρόμιο σε ταξιδιωτική εμπειρία οι αρχιτέκτονες του έργου σχεδίασαν την εντυπωσιακή επέκταση του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», έργο το οποίο παρουσιάστηκε στο κοινό στο πλαίσιο  εκδήλωσης που διοργάνωσε το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ στο συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς.

- Διαφήμιση -

«Επεκτείνοντας τον υφιστάμενο σταθμό και αναδιαμορφώνοντας τον υπάρχοντα, ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ενα αεροδρόμιο όπου ο επιβάτης δεν θα εκφυλίζει τη διαδρομή του από την είσοδο έως την έξοδο προς το αεροπλάνο αλλά να μπορεί να περιηγηθεί στον χώρο και η διαδρομή να είναι μια ενδιαφέρουσα ταξιδιωτική εμπειρία», τόνισε στην παρουσίασή του, ο αρχιτέκτονας του έργου, Φάνης Μπομπότης

Όπως πρόσθεσε, ο δεύτερος βασικός στόχος ήταν το αεροδρόμιο να είναι «αναγνωρίσιμο, να μην μπερδεύεται με κάποιο άλλο εύκολα».

Η ομάδα αρχιτεκτόνων έδωσε μεγάλη σημασία στην εύκολη περιήγηση εντός του αεροδρομίου ώστε ο ταξιδιώτης να αντιλαμβάνεται εύκολα τη διαδρομή εξόδου και χωρίς κανένα άγχος να μπορεί να εκμεταλλευτεί τον χρόνο του ώστε να περπατήσει άνετα στον χώρο.

Όπως τόνισε ο κ. Μπομπότης, τα δύο χαρακτηριστικά της ταυτότητας του κτηρίου είναι η πρόσοψη του διέπεται από ένα διαγώνιο παραπέτασμα αλλά και οι πρισματικοί όγκοι που καλύπτουν τα κλιμακοστάσια που οδηγούν στα αεροπλάνα και οι οποίοι μάλιστα θα είναι έγχρωμοι.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η αρχιτεκτονική έλαβε υπ’ όψιν της και την πέμπτη όψη, το πώς δηλαδή το αεροδρόμιο φαίνεται από ψηλά.

Σημειώνεται πως το έργο, το οποίο κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου από εταιρείες ελληνικές, έχει προϋπολογισμό 90 εκ. ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση της Fraport σε αεροδρόμιο της χώρας.

«Αυτά τα υλικά μπαίνουν σε έργα ολυμπιακών αγώνων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κορακίτης, διευθυντής έργου της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, το έργο θα παραδοθεί τμηματικά το 2020. Συγκεκριμένα, το πρώτο τμήμα θα παραδοθεί τον Απρίλιο και το δεύτερο τον Αύγουστο ενώ μέσα στον Δεκέμβριο του 2020, οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το νέο τους αεροδρόμιο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.