Αρνητικές οι αρχές για διετή παράταση στα Βιολογικά

278
παράταση
- Διαφήμιση -

Πυκνώνουν τα αιτήματα για παράταση των δεσμεύσεων βιοκαλλιεργητών του Μέτρου 11 (τριετία) όσο πλησιάζει η 31η Μαΐου, όπου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα γι’ αυτούς, ωστόσο προς το παρόν οι διαχειριστικές αρχές εμφανίζονται αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό, ενώ ούτε οι οργανισμοί πιστοποίησης λεχούν κάποια ενημέρωση για συνέχιση της δράσης.

Ο λόγος που οι διαχειριστικές δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε παράταση είναι πως δε γίνεται να καλυφθούν όλες οι προκηρύξεις του Μέτρου. Δηλαδή, αν ικανοποιηθεί το αίτημα για τους ενταγμένους του 2017, θα πρέπει να γίνει το ίδιο αυτόματα και για όσους μπήκαν στις προσκλήσεις των δύο επόμενων ετών όπου λήγουν οι δεσμεύσεις τους το Μάιο του 2021 και 2022 αντίστοιχα.
Ωστόσο αυτή την περίοδο ασκείται έντονη πολιτική πίεση ώστε τελικά, τουλάχιστον να ικανοποιηθούν οι δικαιούχοι της πρώτης προκήρυξης.

- Διαφήμιση -

Τελευταίο παράδειγµα η αντιπροσωπεία βιοκαλλιεργητών που συναντήθηκε µε τον αναπληρωτή Γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν∆, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα. Εκεί τονίστηκε η αναγκαιότητα διετούς παράτασης στο Μέτρο 11 για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και συγκεκριµένα στο Υποµέτρο 11.1, που αφορά «ενισχύσεις για τη µετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και µεθόδους»…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.