Ποιοι ασφαλισμένοι δεν θα πληρώνουν διπλές εισφορές

ΕΦΚΑ Αποδεικτικό G-Cloud ασφάλισης ενημερότητας αντισυνταγματικό Ιανουάριο αμοιβές Διαχειριστών εισφορές
- Διαφήμιση -

Τι προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου για όσους αμείβονται με «μπλοκάκια»

«Ανάσα» σε χιλιάδες ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση δίνει ρύθμιση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, η οποία θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να απαλλαγεί ένας ασφαλισμένος με παράλληλη απασχόληση από τις διπλές εισφορές. Το συγκεκριμένο άρθρο -που αφορά και μισθωτούς με δεύτερη απασχόληση, για την οποία αμείβονται με μπλοκάκι- θέτει ως βασική προϋπόθεση ο συγκεκριμένος μισθωτός να καταβάλλει από τις εισφορές της μισθωτής εργασίας 252 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή το ύψος των εισφορών το οποίο, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, αναλογεί στη δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία.

- Διαφήμιση -

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι κατέβαλλαν μέχρι σήμερα διπλές εισφορές και ως μισθωτοί και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξάρτητα από το ύψος του μισθού τους. Έτσι, λοιπόν, οι ασφαλισμένοι που καλύπτουν από τον μισθό τους το ποσό της εισφοράς των 252 ευρώ θα απαλλάσσονται πλήρως από…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.