Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων

213
ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα
- Διαφήμιση -

ΟΑΕΔ: Νέο Πιλοτικό Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων
Ημ. Έναρξης: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
Ημ. Λήξης: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Στόχος της Δράσης
Το νέο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στις γυναίκες» έχει ως στόχο την υποστήριξη άνεργων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης (coaching), με απώτερο στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητές τους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης νέων επιχειρήσεων.

- Διαφήμιση -

Παροχές της Δράσης
Η συγκεκριμένη Δράση θα παρέχει στις ωφελούμενες επιχειρήσεις, μέσω της υλοποίησης επιμέρους σταδίων:

Α) Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών σε έως 5.000 άνεργους, εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, μέσω 5ήμερου σεμιναρίου νέας επιχειρηματικότητας.

Β) Υπηρεσίες καθοδήγησης (coaching) για την ωρίμανση των επιχειρηματικών τους ιδεών και τη διαμόρφωση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων σε έως 3.000 (από τους 5.000) άνεργους , εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η καθοδήγηση θα περιλαμβάνει έξι συνεδρίες (1 δια ζώσης, 5 εξ’ αποστάσεως).

Γ) Επιχορήγηση μέσω της Προκήρυξης προγράμματος επιχειρηματικότητας για 2.500 νέους άνεργους.

Στο πρόγραμμα αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 έως 29 ετών, συμπεριλαμβανομένων όσων θα έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις συμβουλευτικής και καθοδήγησης (coaching) επιχειρηματικών σχεδίων, όπως περιγράφονται ανωτέρω. Συγκεκριμένα, με Δημόσια Πρόσκληση οι άνεργοι θα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.