Σέρρες – Βιωματικά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας

Διατακτικές επιταγές ΟΠΕΚΑ-Επίδομα παιδιού Βιωματικό σεμινάριο παιδιού
- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο δράσεων του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θέλοντας να καλύψει τον τομέα συμβουλευτικής των γονέων, αλλά και να ενισχύσει τον ιδιαίτερα δύσκολο γονεϊκό ρόλο, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα οργανώσει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: “Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας.”

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών) και θα εφαρμοστεί από τα μέλη του Δικτύου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Σερρών.

- Διαφήμιση -

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 8 δίωρες – πρωινές – εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 10 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συναντήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα όπως:

  • Επιθετικότητα
  • Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση
  • Συναισθήματα
  • Θέτοντας όρια και κανόνες
  • Διαχείριση συγκρούσεων
  • Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας

Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο καθένας θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020. Την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να προμηθευτείτε από τον κο Μπουζάκη Απόστολο, Ιατρό, Συντονιστή του Δικτύου της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 36, στο γραφείο 112 και να την καταθέσετε στο προαναφερόμενο γραφείο της υπηρεσίας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2321350433.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.