Ολες οι αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές της Ελλάδας

82
- Διαφήμιση -

Ένα από τα συγκριτικά, τουριστικά και όχι μόνο, πλεονεκτήματα της χώρας μας, είναι οι πολυάριθμες ιαματικές πηγές, πολλές εκ των οποίων είναι άγνωστες.

Δειλά δειλά τα τελευταία χρόνια, το Υπουργείο Τουρισμού έχει αναγνωρίσει πολλές εξ αυτών, φθάνοντας τώρα να υπάρχουν 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές.

- Διαφήμιση -

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό βήμα, είναι ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μόλις σήμερα ανάρτησε στην ιστοσελίδα του, το ολοκληρωμένο Μητρώο των Αναγνωρισμένων Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν επίσημη και επικαιροποιημένη ενημέρωση για τις ιαματικές πηγές.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, εμφανίζεται ένας διαδραστικός χάρτης της Ελλάδας με αυτές τις 70 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές, με τα χαρακτηριστικά καθεμιάς, όπως: στον δήμο που ανήκει η πηγή, για την θερμοκρασία και τον τρόπο χρήσης.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα λήψης αρχείου μέσω hyperlink (υπερσύνδεσμο) με την ονομασία: «ΦΕΚ Αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών», στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ονομασία της εκάστοτε πηγής, με το αντίστοιχο ΦΕΚ αναγνώρισης.

«Στην χώρα που “γεννήθηκε” ο Ιατρικός Τουρισμός, την πατρίδα του Ιπποκράτη, δε μπορεί να μην αποτελεί πρωταρχικό στόχο η ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού Τουρισμού Υγείας για το παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.