Πιστοποίηση ψεκασμών στα 7 έτη στο νέο πλαίσιο φυτοπροστασίας

92
Κυκλοκόνιο Αντιμετώπιση Ελιά ακάρεα ψεκασμοί
- Διαφήμιση -

Με τροποποιήσεις στην εκπαίδευση αγροτών το υπό διαβούλευση Εθνικό Σχέδιο ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.

Με µικροαλλαγές πάνω στο πλαίσιο του 2013 και τροποποιήσεις κυρίως όσον αφορά το πλαίσιο εκπαίδευσης των αγροτών για τη χορήγηση πιστοποιητικού ψεκασµού, κινείται το επικαιροποιηµένο Εθνικό Σχέδιο ∆ράσης για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρµάκων.

- Διαφήμιση -

Σύµφωνα µε πληροφορίες, το σχέδιο περιλαµβάνει την αύξηση των ετών από τα 5 στα 7 στη διάρκεια που θα έχει το πιστοποιητικό των αγροτών, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει το πάτηµα παράλληλα µέσω του Σχεδίου να υπάρξει ένας οργανωµένος µηχανισµός εκπαίδευσης, στα πρότυπα των µαθηµάτων που προσφέρει ο ΕΛΓΟ στους νέους αγρότες. Υπενθυµίζεται πως µέχρι σήµερα τα µαθήµατα ουσιαστικά τα έκαναν µόνοι τους οι παραγωγοί.

Όσον αφορά τα σήµατα των ψεκαστικών και το «ΚΤΕΟ» που υποχρεωτικά περνάνε δεν αναµένεται κάποια ουσιαστική αλλαγή, παρά αναδιατυπώσεις όσον αφορά τις τέσσερις κατηγορίες σηµάτων. Καµία θεαµατική αλλαγή, σύµφωνα µε τις µέχρι στιγµής πληροφορίες, δεν αναµένεται στις αποστάσεις ψεκασµών όπως αυτές είχαν οριστεί µε το άρθρο 26 του τροποποιηµένου πλαισίου.

Οι Γενικοί Εθνικοί ∆είκτες µε τους στόχους του υπουργείου (Ποσοστό υπερβάσεων ανώτατων επιτρεπτών ορίων υπολειµµάτων επί συνόλου δειγµάτων, αύξηση της χρήσης ακροφυσίων χαµηλής διασποράς), πρόκειται πάντως να αλλάξουν ως προς τα χρονοδιαγράµµατα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.