Μάθετε πώς θα ανακυκλώνετε σωστά τις συσκευασίες των καλλυντικών σας

- Διαφήμιση -

Με τις σωστές συμβουλές, θα κάνετε τη ρουτίνα ομορφιά σας, πολύ πιο φιλική προς τον πλανήτη.

Παρόλο που μπορεί να σας προκαλέσει σοκ, η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο οι βιομηχανίες καλλυντικών δημιουργούν δισεκατομμύρια τόνους μη ανακυκλώσιμων πλαστικών για να συσκευάσουν τα προϊόντα τους. Και όσο συμβαίνει αυτό, καμιά γυναίκα δεν θα πρέπει να κοιμάται με ήσυχη τη συνείδησή της, ξέροντας ότι κάθε συσκευασία καλλυντικού προϊόντος που δεν ανακυκλώνεται εκπέμπει επιβλαβή αέρια θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα. Ακόμη και αν είστε από τις γυναίκες που διαθέτουν οικολογική συνείδηση, και αγοράζετε καλλυντικά που θεωρούνται αβλαβή για το περιβάλλον ανακυκλώνοντάς τα μετά τη χρήση τους, πιθανώς να μη γνωρίζετε ότι συμμετέχετε άθελά σας στη ζημιά. Από τις εκπληκτικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται στα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης της επιδερμίδας μέχρι τα μικροσφαιρίδια που τοποθετούνται στα πιο δημοφιλή face scrubs, το αποτύπωμα της άγνοιάς σας στο μέλλον του πλανήτη μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μέχρι σήμερα νομίζατε.Ποια είναι τα σωστά βήματα ανακύκλωσης καλλυντικών συσκευασιών; Παίρνουμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες από το επίσημο site της εταιρείας Korres.

Εξετάστε τις ετικέτες στα προϊόντα σας για να δείτε τι είναι ανακυκλώσιμο: Υπάρχουν τρεις βασικές ενδείξεις περιγραφής τις οποίες πρέπει να αναζητάτε. Η πρώτη είναι το κλασικό τρίγωνο με σύμβολο βέλους (Mobius Loop), σημαίνει ότι η συγκεκριμένη συσκευασία είναι ανακυκλώσιμη. Σε πλαστικά μπουκάλια, θα δείτε ένα παρόμοιο σύμβολο που έχει έναν αριθμό μέσα. Αυτοί οι αριθμοί (1 έως 7, με τα τα πιο ανακυκλώσιμα πλαστικά να έχουν τον αριθμό 1 ή 2), υποδεικνύουν από ποιο είδος πλαστικού αποτελείται η συσκευασία. Η δεύτερη ένδειξη αφορά σε ένα ανθρωπάκι που πετάει απόρριμμα σε κάδο (Tidyman). Αυτό το σύμβολο δεν σας λέει εάν μία συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί, αλλά μόνο ότι πρέπει να απορριφθεί πολύ προσεκτικά. Και τέλος, η τρίτη ένδειξη είναι το Green Dot, ένα σύμβολο που εμφανίζεται στη συσκευασία προϊόντων που πωλούνται σε ευρωπαϊκές χώρες και σημαίνει ότι οι παραγωγοί και οι προμηθευτές έχουν συμβάλει οικονομικά στην ανακύκλωση των συσκευασιών.

- Διαφήμιση -

Ξεπλύνετε τις συσκευασίες πριν τις ανακυκλώσετε: Μόλις εξακριβώσετε ποιες από τις συσκευασίες καλλυντικών σας είναι ανακυκλώσιμες, θα χρειαστεί να τις ξεπλύνετε. Δοχεία με υπολείμματα προϊόντων δυσκολεύουν και πολλές φορές καθιστούν αδύνατη τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Πρώτα, αφαιρέστε όλα τα διαφορετικά μέρη της συσκευασίας (πχ. καπάκια, αντλίες, ελατήρια). Μία παλέτα σκιών ματιών αποτελείται από το ακρυλικό καπάκι (το οποίο συνήθως ταξινομείται ως πλαστικό #7), αλουμίνιο και τρία ακόμη είδη πλαστικού. Μόλις ξεχωρίσετε τα διαφορετικά μέρη, αφαιρέστε τα υπολείμματα προϊόντων ξεβγάζοντας σε ζεστό νερό και τρίβοντας με ένα σφουγγάρι εάν είναι απαραίτητο.

Κάντε έναν κατάλληλο διαχωρισμό: Τοποθετήστε τα ανακυκλώσιμά σας σε διαφορετικές σωρούς. Σε μία σωρό, συγκεντρώστε χαρτόνι, δοχεία από γυαλί, μεταλλικά καπάκια, πλαστικά μπουκάλια τα οποία ανακυκλώνονται κανονικά στους γνωστούς μπλε κάδους. Ωστόσο, για κενά δοχεία aerosol και πλαστικά, που ανήκουν στις κατηγορίες 3 έως 7, θα πρέπει να ελέγξετε πιο συγκεκριμένα σημεία που παρέχει ο δήμος σας.

Πριν προβείτε στην ανακύκλωση, σιγουρευτείτε πρώτα πώς αξιοποιείτε στο έπακρο τα καλλυντικά σας και τις συσκευασίες τους: Αν για παράδειγμα τελειώνει το κραγιόν σας, μπορείτε να το αναζωογονήσετε αναμειγνύοντάς το με ένα άλλο χρώμα ή μετατρέποντάς το σε gloss με την προσθήκη λίγης βαζελίνης. Εάν πάλι, έχει θρυμματιστεί η σκιά ματιών ή το ρουζ σας, μπορείτε να τα «επαναφέρετε στη ζωή» τρίβοντάς τα με λίγο οινόπνευμα. Τέλος, ορισμένα καλλυντικά έχουν εκπληκτικές γυάλινες συσκευασίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην οργάνωση του μπάνιου για τα πινέλα μακιγιάζ, τα κεριά ή τις μπατονέτες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.