ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές επιδομάτων στους δικαιούχους!

75
- Διαφήμιση -

Με σχετική ανακοίνωση που έχει δημοσιεύσει, ο ΟΠΕΚΑ ενημέρωσε τους/τις δικαιούχους για τις ημερομηνίες πληρωμής των διαφόρων επιδομάτων του:

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα που αναμένεται να καταβληθούν το προσεχές διάστημα είναι τα:

- Διαφήμιση -

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα παιδιού Α21, προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα, διατροφικά επιδόματα, Επίδομα Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, λοιπόν:
Την προσεχή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν μόνο τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, ενώ την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 θα καταβληθούν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020:
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 28 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τρίτη, αναμένεται να καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ Ιανουαρίου 2020).

Η πληρωμή της δόσης Ιανουαρίου αφορά στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Την ίδια ημέρα, η καταβολή για τις υπόλοιπες πληρωμές του 2020.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα και θα είναι η τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Ως εκ τούτου, το 2020 το επίδομα παιδιού Α21, το επίδομα στέγασης (ενοικίου), το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα και το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών θα καταβάλλονται την ίδια ημέρα, την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Επίδομα παιδιού Α21:
Οι δικαιούχοι για το επίδομα παιδιού Α21, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πληρωθεί εμβόλιμη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ, η οποία θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2020 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το επίδομα παιδιού 2020 μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, καθώς, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί εντός του μήνα, όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Αναλυτικά, όλα τα επιδόματα που αναμένεται να πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ:
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου θα καταβληθούν:
— Τα Προνοιακά Αναπηρικά και
— Διατροφικά Επιδόματα

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν:
— Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
— Επίδομα Στέγασης,
— Στεγαστικής Συνδρομής,
— Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
— Σύνταξη Υπερηλίκων,
— Επίδομα Ομογενών.

Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής του ΟΠΕΚΑ για το 2020:
28 Φεβρουαρίου
31 Μαρτίου
30 Απριλίου
29 Μαΐου
30 Ιουνίου
31 Ιουλίου
31 Αυγούστου
30 Σεπτεμβρίου
30 Οκτωβρίου
30 Νοεμβρίου
31 Δεκεμβρίου

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.