Κλιματική Αλλαγή και Βράβευση Σερραίων μαθητών

- Διαφήμιση -

Στην σχολική χρονιά 2019-2020 ένα μικρό κορίτσι η Greta Thunberg συντάραξε τον πλανήτη με την θέση της πάνω στην Κλιματική Αλλαγή. Ο γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών σε προγραμματισμένη ημερίδα μίλησε μαζί της και παρουσίασαν το θέμα προσκαλώντας τους νέους να πάρουν επάνω τους την ευθύνη της προώθησης της καμπάνιας για την Κλιματική αλλαγή ,του τρόπου ζωής για να σωθεί ο πλανήτης. Στον νομό μας, στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε το κίνημα των νέων μελών του κινήματος της Greta Thunberg.

Σχολεία με τους μαθητές τους πήραν το μήνυμα από τους νέους, Αθανασία Δασκάλου, Αθανάσιο Χρυσάφη, Δανάη Αβδελά, Σταματία Μαυράκη, Μαριάνθη Αβδελά και κάνοντας στην πλατεία Ελευθερίας την συνάντηση πήγαν στο Αντιπεριφερειάρχη και παρέδωσαν τα αιτήματα τους.

- Διαφήμιση -

Τους Σερραίους μαθητές τίμησε ο Όμιλος Σερρών για UNECO με το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών #ActNow https://www.un.org/en/actnow/?fbclid=IwAR2d32U0zuUl8KU8Fw4K_zWJ1ZK-qgEEpsF38jZ6jkUUV7Q-bQWAGZ3Lr7Q

Παγκόσμια έκκληση για δράση για το κλίμα
ActNow είναι η παγκόσμια έκκληση των Ηνωμένων Εθνών για ατομική δράση για την αλλαγή του κλίματος. Η εκστρατεία αποτελεί σημαντικό μέρος της συντονισμένης προσπάθειας του ΟΗΕ για την ευαισθητοποίηση, τη φιλοδοξία και τη δράση για την αλλαγή του κλίματος και την επιτάχυνση της εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού.

Κατά κύριο λόγο μια online και κοινωνική εκστρατεία για τα μέσα ενημέρωσης, το ActNow θα εκπαιδεύσει και θα ενθαρρύνει μεμονωμένες ενέργειες, κυρίως με την προσαρμογή των καταναλωτικών προτύπων. Αλλάζοντας τις συνήθειες και τις ρουτίνες μας και κάνοντας επιλογές που έχουν λιγότερο βλαβερές επιπτώσεις στο περιβάλλον, έχουμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε την κλιματική πρόκληση.

ActNow Bot
Η αλλαγή του κλίματος απαιτεί επείγουσα, συντονισμένη και συνεπή δράση. Το ActNow αξιοποιεί τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να προωθήσει την αλλαγή συμπεριφοράς. Το ActNow bot συνιστά καθημερινές ενέργειες για να μειώσουμε τα αποτυπώματα άνθρακα – όπως να ταξιδεύουμε πιο βιώσιμα, να εξοικονομούμε ενέργεια ή να καταναλώνουμε λιγότερα κρέατα. Καταγράφοντας και μοιράζοντας τις ενέργειές σας, στέλνετε ένα μήνυμα ότι άτομα όπως εσείς επιθυμούν δράση για το κλίμα και είστε πρόθυμοι να το πάρετε. Το ActNow υπογραμμίζει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η συλλογική δράση σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία του πλανήτη μας. Όσο περισσότεροι άνθρωποι ενεργούν, τόσο μεγαλύτερο είναι ο αντίκτυπος.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ!

Επισκόπηση καμπάνιας
Η εκστρατεία του ΟΗΕ για το κλίμα των Ηνωμένων Εθνών στοχεύει στην ενεργοποίηση της ατομικής δράσης για το καθοριστικό ζήτημα της εποχής μας. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα προσκληθούν για να κάνουν τη διαφορά σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, από τα τρόφιμα που τρώνε μέχρι τα ρούχα που φορούν. Φέτος, θα επικεντρωθούμε σε δύο μίνι εκστρατείες γύρω από τα τρόφιμα και τη μόδα.

Τροφή
Αυτό που τρώμε έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αλλαγή του κλίματος. Η καταστροφή των τροπικών δασών για τη δημιουργία γης για τη γεωργία, μαζί με την αυξανόμενη ζήτηση για κρέας, συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία επιβαρύνουν σημαντικά το κλίμα και την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Για να το ξεπεράσουμε, χάνουμε περίπου το ένα τρίτο της τροφής που παράγεται. Όμως, περισσότεροι άνθρωποι εξετάζουν προσεκτικά το τι τρώνε και τις επιπτώσεις της διατροφής τους στην υγεία τους και στο περιβάλλον. Όλο και περισσότεροι σεφ και άλλοι προμηθευτές τροφίμων επικεντρώνουν την προσοχή τους σε τοπικά και βιολογικά προϊόντα και απομακρύνονται από βαριά κρέατα και γρήγορο φαγητό. Συνενώνονται με μια αυξανόμενη κίνηση των ανθρώπων που αλλάζουν τον τρόπο που μαγειρεύουν και τρώνε. Η εκστρατεία ActNow του ΟΗΕ στοχεύει να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν βιώσιμα, κλιματικά συνειδητά και νόστιμα τρόφιμα.

Η ActNow κάλεσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν την ατομική τους συμβολή στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων. Η πρόκληση: να μαγειρεύουμε πιάτα που δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και καλά για τον πλανήτη και καλό για εμάς, μειώνοντας το κρέας και τονίζοντας ποικίλα χορτοφαγικά συστατικά. Οι κορυφαίοι σεφ θα σας δώσουν έμπνευση παρουσιάζοντας τις δικές τους δημιουργίες που μπορείτε να βρείτε εδώ και ξεκινήστε ένα παγκόσμιο κύμα μαγειρικής δημιουργίας, καθώς οι άνθρωποι μοιράζονται τις αγαπημένες συνταγές και τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μόδα
Η κατασκευή ρούχων έχει τεράστιο αντίκτυπο στην αλλαγή του κλίματος. Η κλωστοϋφαντουργία συνεισφέρει περίπου το 10% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου – χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από τη συνδυασμένη αεροναυπηγική και ναυτιλιακή βιομηχανία, σύμφωνα με τη σύμβαση πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος (UNFCCC). Ο αντίκτυπος της βιομηχανίας δεν περιορίζεται στις παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Παράγει επίσης περίπου το 20% των παγκόσμιων λυμάτων και το 85% των υφασμάτων καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτεφρώνονται όταν τα περισσότερα από αυτά τα υλικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Το ActNow θα προσκαλέσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να κάνουν την ατομική τους συμβολή στη μόδα μηδενικών αποβλήτων. Η πρόκληση: Αναπτύξτε τα παλιά σας ρούχα για νέα εμφάνιση και μοιραστείτε τις δημιουργίες σας στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το #ActNow.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.