Ερώτηση Κώστα Μπούμπα για τα βιβλία Θρησκευτικών

84
Μπούμπας
- Διαφήμιση -

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Μπούμπας, προς την κ. Κεραμέως, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα: “Απόσυρση θρησκευτικών βιβλίων και αντικατάσταση τους με καθαρά ορθόδοξα”.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

- Διαφήμιση -

Κυρία Υπουργέ,
Η προηγούμενη κυβέρνηση τόσο επί Υπουργού κ. Νικ. Φίλη όσο και επί Υπουργού κ. Κων. Γαβρόγλου κυκλοφόρησε στα σχολεία, βιβλία Θρησκευτικών ( τους λεγόμενους φακέλους) για τα ορθόδοξα Ελληνόπουλα, τα οποία όχι μόνο δεν αντιπροσώπευαν τις πεποιθήσεις του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού αλλά δυστυχώς ήταν ανορθόδοξα αφού δίδασκαν σε μεγάλο βαθμό την πανθρησκεία, τον συγκριτισμό και τον οικουμενισμό.
Κατά αυτών των βιβλίων διάφοροι εκκλησιαστικοί φορείς και ιδιώτες προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (Συμβούλιο της Επικρατείας) και δικαιώθηκαν σύμφωνα με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 που εξέδωσε Τα ΣτΕ σύμφωνα με τις οποίες ακυρώθηκαν τα προγράμματα διδασκαλίας των βιβλίων Θρησκευτικών τα οποία κυκλοφόρησαν επί Υπουργίας του κ. Φίλη καθώς και τα αντίστοιχα βιβλία Θρησκευτικών που εκδόθηκαν και επί Υπουργίας του κ. Γαβρόγλου, με τις νεότερες αποφάσεις 1749 και 1750/2019 του ΣτΕ.
Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα βιβλία των Θρησκευτικών παραμένουν ακόμη στα σχολεία και δεν έχουν αποσυρθεί παρά τις πρόσφατα εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ όπως μνημονεύθηκαν ανωτέρω. Άλλωστε το περιεχόμενο τους έρχεται σε αντίθετη με την ορθόδοξη ελληνική πίστη όπως ορίζεται στο άρθρο 16 παρ.2 του Συντάγματος σε συνδυασμό του άρθρου 12 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος και του άρθρου 2 του Π.Π.Π. της Ε.Σ.Δ.Α.
Στον αντίποδα , για τα παιδιά των Ρωμαιοκαθολικών, Μουσουλμάνων κ.α. ρυθμίσθηκε σύμφωνα με τον ν. 4386/2016 (άρθρο 55) να συντάσσεται τα βιβλία τους από τους δικούς τους φορείς και να τα διδάσκουν οι οριζόμενοι απ’ αυτούς δικοί τους εκπαιδευτικοί,  σύμφωνα εμ τα δικά τους δόγματα.

Ερωτάται η αρμόδιος Υπουργός:
Προτίθεστε να αντικαταστήσετε τα παρόντα βιβλία των Θρησκευτικών με διαφορετικά τα οποία θα ανταποκρίνονται στο θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων; Και αν ναι πότε σκοπεύετε να το πράξετε;

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.