9 τρόποι για να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο ένα γεύμα

- Διαφήμιση -

Απλοί τρόποι να προσθέσεις θρεπτικά συστατικά και γεύση στα πιάτα σου.

Διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες | 9 τρόποι για να εμπλουτίσεις ακόμα περισσότερο ένα γεύμα:

- Διαφήμιση -

Βάλε ένα αυγό μέσα στο χυλό βρώμης
Όταν βάζεις τη βρώμη μέσα στο νερό για να βράσει, ρίξε μέσα και ένα αυγό. Ανακάτευε διαρκώς μέχρι να μαλακώσει η βρώμη και στη συνέχεια πρόσθεσε άπαχο γάλα (ή γάλα αμυγδάλου) και κανέλα. Όχι μόνο η γεύση του πρωινού σου θα γίνει πιο πλούσια αλλά θα το εμπλουτίσεις με πρωτεΐνη και λιπαρά που σου είναι απαραίτητα το πρωί.

Μαγείρεψε το ρύζι σε χυμό πορτοκαλιού
Δοκίμασε να βράσεις το ρύζι σε χυμό πορτοκαλιού (ή σε ένα μέρος νερό και ένα μέρος χυμό) για περισσότερη γεύση και φλαβονοειδή. Πρόσθεσε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για πιο έντονο άρωμα –η φλούδα επίσης περιέχει λεμονίνη που έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με την κινόα.

Μαρινάρισε το κοτόπουλο σε πράσινο τσάι
Όταν μαγειρεύεις κοτόπουλο, βύθισέ το πριν το ψήσιμο σε πράσινο τσάι. Θα δώσει ένα διακριτικό άρωμα και θα προσθέσει στο φαγητό κατεχίνες που συμβάλλουν στην καλή υγεία και βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Βάλε λιναρόσπορο στο πρωινό σου

Μία με δύο κουταλιές λιναρόσπορο με στο γιαούρτι, τα δημητριακά ή ακόμα και τα αυγά σου. Είναι πολύ πλούσιος σε φυτικές ίνες και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Έχε στοκ από υγιεινές τροφές στο ψυγείο
Όταν μαγειρεύεις αναποφλοίωτο ρύζι, βρώμη ή κινόα, πάντα φτιάξε λίγη ποσότητα παραπάνω και άφησέ τη σε ένα μπολάκι στο ψυγείο. Έτσι, θα έχεις πάντα κάτι υγιεινό να προσθέσεις σε κάθε γεύμα και μειώνεις τις πιθανότητες να καταφύγεις σε κάτι πρόχειρο πλούσιο σε ζάχαρη ή λιπαρά.

Βάλε κουρκουμά στις συνταγές σου
Περιέχει συστατικά που είναι ιδανικά για αντιμετώπιση των πόνων στις αρθρώσεις και την αποκατάσταση μετά τη γυμναστική. Πασπάλισε με κουρκουμά την ομελέτα σου ή πρόσθεσε μισή κουταλιά μέσα στο smoothie που πίνεις μετά την άσκηση.

Αντικατάστησε το αλεύρι με αμυγδαλόψιχα
Τα μάφινς σου θα γίνουν εξίσου αφράτα και πολύ πιο νόστιμα, ενώ θα περιέχουν καλά λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη.

Βάλε παρμεζάνα στη σαλάτα
Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι ενήλικες δεν λαμβάνουν κάθε μέρα την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου. Δύο μόνο κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα έχει 85 mg ασβεστίου και αναβαθμίζει γευστικά τη σαλάτα ή και τη σούπα σου.

Άφηνε κάτω το πιρούνι σου
Κάθε τόσο άφηνε κάτω το πιρούνι και αφιέρωνε περισσότερο χρόνο να μασήσει καλά και να απολαύσεις το φαγητό σου. Θα σε βοηθήσει να τρως γενικά πιο αργά και πιθανότατα μικρότερη ποσότητα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.