ΠΚΜ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην Foodexpo 2020

To ΕΒΕΣ στη FOOD EXPO 2022 serrespost Foodexpo 2020 Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
- Διαφήμιση -

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής της, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 7η FOOD EXPO 2020, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO στα Σπάτα-Αττική.

Στόχος της συμμετοχής της ΠΚΜ είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

- Διαφήμιση -

Είναι η τέταρτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή έκθεση δίνοντας αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και δείχνοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειάς μας που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1 σε χώρο τύπου «νησί» έτοιμο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα με τα κάτωθι τεχνικά χαρακτηριστικά:

1. Δάπεδο με επίστρωση Μοκέτα ELEA VEL με απόχρωση μπλε.
2. Δομή:
α. Είδος: Δομή αλουμινίου maxima 8×8 με πλήρωση από panels λευκού χρώματος και επικάλυψη από λευκή μελαμίνη (τοποθέτηση σήμανσης στο διαχωριστικό τοιχίο της πλάτης των αποθηκών, γραφιστικά, εκτυπώσεις).
β. Ύψος: Aνώτερο: 3,50m – Διαχωριστική τοιχοποιία: 1,80m.
γ. Ειδικές κατασκευές, σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας:
i. Info, ξύλινη κατασκευή 0,65×0,50×1,05m με 1 προσπεκτοθήκη από διάφανο plexi
ii. Βιτρίνα ξύλινη, διαστάσεων 0,50×0,50×1,90m σε λευκό χρώμα
iii. Ράφι επίτοιχο ράφι μελαμίνης, διαστάσεων 1,00×0,30m
δ. -Αποθήκη με ανοιγόμενες πόρτες
3. Φωτισμός:
α. Γενικός: ΗQi/150W
β. Ηλεκτρολογικός πίνακας με διακόπτη ασφαλείας
4. Επίπλωση – Εξοπλισμός, σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της Περιφέρειας:
α. Σκαμπό, μεταλλικό
β. Τραπέζι Φ80 με γυάλινο καπάκι
γ. Καρέκλες LILY λευκές

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες προσκλήσεις (και σε ηλεκτρονική μορφή), κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις parking, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FOODEXPO.
Επιπλέον προβλέπεται η παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στον κατάλογο εκθετών της FOODEXPO με αναλυτική προβολή όλων των επιχειρήσεων και η συμμετοχή των εκθετών της Περιφέρειας στις Β2Β συναντήσεις με ξένους αγοραστές.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πλαισιωθεί από γαστρονομική εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων. Τα μενού θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι chefs από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «Mediterranean Gastronomy Forum».
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκθέσεων θα εξελίσσονται παράλληλες εκδηλώσεις όπως ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας, με την υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, σε διακριτό χώρο γευσιγνωσίας με live cooking & tasting event κ.α.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-18:30, Δευτέρα 10:00-18:00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη έκθεση για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 7,5 τ.μ.) να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή του λαμβάνοντας υπόψη:
• Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις,
• Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
• Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της ΠΚΜ,
• Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα email: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr ή στο fax 2313330044.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313-330350 κα Γλυκερία Καραλή, 2313-330428 κ. Γεώργιος Φανέλης και 2313-330395 κ. Γεώργιος Γκανάτσιος.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.