Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου η υποβολή συμμετοχών για τα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim

LafargeHolcim
- Διαφήμιση -

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των συμμετοχών στα Διεθνή Βραβεία LafargeHolcim, τον μεγαλύτερο και πλέον καταξιωμένο θεσμό στον τομέα των βιώσιμων κατασκευών, έχει ήδη ξεκινήσει.

Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2020 τόσο επαγγελματίες όσο και η νέα γενιά του κατασκευαστικού κλάδου έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν κορυφαία έργα και καινοτόμες ιδέες για αειφόρες κατασκευές στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και να διεκδικήσουν βραβεία ύψους 2 εκατ. δολαρίων.

- Διαφήμιση -

Η διεθνούς κύρους αυτή διοργάνωση του Ιδρύματος για Αειφόρες Κατασκευές της LafargeHolcim, μητρικής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, λαμβάνει χώρα για 6η χρονιά σε πέντε γεωγραφικές περιοχές: Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή-Αφρική και Ασία-Ειρηνικός. Σε κάθε περιοχή έχει συσταθεί κριτική επιτροπή από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναζητούν και αναδεικνύουν έξυπνες λύσεις για βιώσιμες πόλεις.

Πιο αναλυτικά, η κύρια κατηγορία του διαγωνισμού των Βραβείων LafargeHolcim απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστές και κατασκευαστικές εταιρίες, που δίνουν αειφόρες λύσεις στις σύγχρονες κατασκευές. Τα υποψήφια έργα θα πρέπει να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο μελέτης και να έχουν μεγάλη πιθανότητα εκτέλεσης, ενώ η κατασκευή τους δεν θα πρέπει να έχει ξεκινήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Επιπλέον, φοιτητές και νέοι επαγγελματίες έως 30 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κατηγορία «Επόμενη Γενιά» και να υποβάλουν τις φρέσκες ιδέες τους που βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο μελέτης.

Τα κριτήρια αξιολόγησης των υποψήφιων έργων βασίζονται στους πέντε στόχους για αειφόρες κατασκευές του Ιδρύματος LafargeHolcim: καινοτομία και δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας, δεοντολογικά πρότυπα και κοινωνική ένταξη, αποδοτική χρήση πόρων και περιβαλλοντική επίδοση, οικονομική βιωσιμότητα και συμβατότητα, καθώς και αισθητική.

Οι νικητές της κάθε επιμέρους περιοχής θα ανακοινωθούν σε ειδικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο δεύτερο μισό του 2020. Τα κορυφαία έργα προκρίνονται αυτομάτως στον παγκόσμιο διαγωνισμό Διεθνών Βραβείων LafargeHolcim 2021, ώστε να αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, της οποίας ηγείται ο κ. Hashim Sarkis, επιμελητής της 17ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα http://www.lafargeholcim-awards.org/intro

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.