Νέο πρόγραμμα: Έως και 17.000 ευρώ σε 2.000 άνεργους

207
ΟΑΕΔ
- Διαφήμιση -

Ένα νέο, σημαντικό και αρκετά πρωτοποριακό πρόγραμμα αναμένεται να εκδώσει ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις που έκανε ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

H νέα δράση του ΟΑΕΔ αναμένεται να βγει στον «αέρα» εντός των επόμενων δύο μηνών και θα δίνει έμφαση σε ανέργους και κυρίως γυναίκες, ηλικίας 18 έως 29 ετών.

- Διαφήμιση -

Η επιχορήγηση του προγράμματος θα μπορεί να ανέλθει σε 17.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ:
Τίτλος: «Πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας Ανέργων με έμφαση στις γυναίκες»

Ηλικίες: 18 έως 29 ετών

Επιδότηση:

12 μήνες – 10.000 ευρώ

18 μήνες – 17.000 ευρώ

-Αριθμός ωφελούμενων: 2.500 άνεργοι

– Συνολικός προϋπολογισμός: 43 εκατ. ευρώ

Τουλάχιστον το 60% των εγκεκριμένων σχεδίων θα αφορά γυναίκες, καθώς, όπως επεσήμανε ο κ. Πρωτοψάλτης, «πάνω από το 60% των ανέργων είναι γυναίκες. Οι γυναίκες έχουν 20% ανεργία σε σχέση με τους άντρες που έχουν 13,5%».

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, στο νέο πρόγραμμα «μπορεί ο οποιοσδήποτε άνεργος να συμμετάσχει, από 18-29 ετών, άμα θέλει να καταθέσει επιχειρηματική πρόταση προς την αυτοαπασχόληση».

Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, το νέο πιλοτικό πρόγραμμα είναι καινοτόμο, ενώ θα προβλέπεται και συμβουλευτική και καθοδήγηση, έτσι ώστε «να εξασφαλίσουμε ότι οι επιχειρηματικές ιδέες που θα χρηματοδοτηθούν θα οδηγήσουν σε επιτυχημένες επιχειρήσεις».

Όπως εξήγησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, οι σύμβουλοι του Οργανισμού θα βοηθήσουν τους υποψηφίους, ώστε να κάνουν την ιδέα τους σχέδιο, λέγοντας μάλιστα ότι: «Οι υποψήφιοι θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες της επιχειρηματικής ιδέας».

Τα στάδια υλοποίησης του νέου προγράμματος:

1) Ιανουάριος – Φεβρουάριος: Πρόσκληση για υποβολή επιχειρηματικών ιδεών

2) Μάρτιος: 5.000 αιτήσεις για 5νθήμερο σεμινάριος νέας επιχειρηματικότητας. Αξιολόγηση και επιλογή επιχειρηματικών ιδεών

3) Απρίλιος – Ιούνιος: Coaching 3.000 ωφελουμένων / 6 συνεδρίες (1 διά ζώσης, 5 εξ΄ αποστάσεως)

4) Ιούλιος – Αύγουστος: Πρόσκληση για υποβολή επιχειρηματικών σχεδίων

5) Σεπτέμβριος: Αξιολόγηση και έναρξη επιχορήγησης / 2.500 νέες επιχειρήσεις

Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν 2.500 άνεργοι.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.