Ποιες περιοχές μπαίνουν τον Μάιο στο σύστημα αντικειμενικών αξιών

σύστημα αντικειμενικών αξιών
- Διαφήμιση -

Τον Μάιο «κληρώνει» η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ ταυτόχρονα θα ενταχθούν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού σε πρώτη φάση τουλάχιστον 3.000 περιοχές της χώρας και συνολικά 7.000 περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την ένταξη των νέων περιοχών στο καθεστώς των αντικειμενικών αξιών το οικονομικό επιτελείο προσδοκά έσοδα ύψους 400-500 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό θα είναι το «κέρδος» από την αύξηση των τιμών που ισχύουν κατά 50% σύμφωνα και με τη μνημονιακή δέσμευση.

Η πρώτη επέκταση του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού, όπως αναφέρουν εξάλλου και κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αφορά κατά κύριο λόγο περιοχές-φιλέτα, δηλαδή ζώνες σε νησιά και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

- Διαφήμιση -

Από την άλλη πλευρά οι περιοχές που θα παραμείνουν εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού είναι κυρίως ορεινές ή απομακρυσμένες, με χαμηλή συνήθως εμπορική αξία, στις οποίες είναι δύσκολο προς το παρόν να υπολογιστεί η αξία τους. Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν ήδη αναληφθεί από τον Μάιο θα πρέπει να υπάρξει ένας μόνιμος μηχανισμός επικαιροποίησης των τιμών, με στόχο να ευθυγραμμίζονται με αυτές της αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω μηχανισμός θα λειτουργεί με τροφοδότηση τιμών από πολλαπλές πηγές, όπως είναι οι αγοραπωλησίες, μεσιτικά γραφεία, τράπεζες και ανεξάρτητες υπηρεσίες…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.