Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στην Ξάνθη στις 17 Ιανουαρίου

167
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης
- Διαφήμιση -

Το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ξάνθης αναμένεται να “σπάσει ρεκόρ” προσέλευσης, καθώς ο κόσμος δηλώνει ότι θα έρθει από Θεσσαλονίκη και όλη την περιφέρεια ΑΜ-Θ. Όλοι για να δουν αυτόν τον “παρολίγο 40άρη” με τα πουκάμισα απ’ έξω και το ατημέλητο πλούσιο μαλλί. Αυτόν που έχει τρελάνει με τις γνώσεις, την πορεία,το έργο και τη συμπεριφορά την Διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά κυρίως έχει εμπνεύσει τα όνειρα των παιδιών.

Σε ηλικία 28 ετών τον διάλεξαν για καθηγητή στο ΜΙΤ στην Αμερική. Ο νεαρός Δασκαλάκης ήταν ήδη ο μόνος στην ιστορία του Μετσόβειου Πολυτεχνείου Αθήνας που είχε άριστα 10 σε όλα τα μαθήματα στην πιο δύσκολη σχολή της Ελλάδας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών). Συνέχισε τις Διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλευ Καλιφόρνιας. Ασχολήθηκε με την “Ισορροπία Δομής Μαθηματικών και τη θεωρία Υπολογισμού” του Νομπελίστα μαθηματικού Νας και έλαβε 4 διεθνή βραβεία για το επιστημονικό του έργο.

- Διαφήμιση -

Στην Ξάνθη θα βρίσκεται την Παρασκευή 17/01, ώρα 19,00, να μιλήσει “Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας”, στο Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης που συνδιοργανώνουν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κι ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giseppe Sciacca.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.