Παιχνίδι με το χιόνι στα χιονοδρομικά της Ελλάδας

χιονοδρομικά
- Διαφήμιση -

Μην περιμένετε άλλο να δείτε άσπρη μέρα. Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας και βάλτε μπρος για τα χιονοδρομικά της Ελλάδας!

Αν ζείτε σε ορεινές περιοχές και σε μέρη της βόρειας Ελλάδας που το χιόνι πέφτει χωρίς… τσιγκουνιές, τότε σίγουρα θα το έχετε χορτάσει. Αν βρίσκεστε σε μεγαλουπόλεις, όμως, τότε πιθανότατα να σας έχει λείψει. Κάπου εδώ έρχονται τα χιονοδρομικά της Ελλάδας να αποκαταστήσουν τη σχέση σας μαζί του και να σας προσφέρουν απλόχερα παιχνίδια και διασκέδαση μέσα στο χειμώνα. Προτού, βέβαια, το αποφασίσετε, επικοινωνήστε με το χιονοδρομικό που σας ενδιαφέρει, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι δεν είναι κλειστό λόγω καιρικών φαινομένων.

- Διαφήμιση -

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Βρίσκεστε στην Αθήνα και δεν θέλετε να απομακρυνθείτε; Ο Παρνασσός σας δίνει τη λύση. Το χιονοδρομικό βρίσκεται στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα και αποτελεί ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά και το μεγαλύτερο της χώρας, με 23 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές και 7 συνδετικά μονοπάτια συνολικού μήκους 34 χιλιομέτρων. Όποιο κι αν είναι το επίπεδό σας, μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν πίστες ανάλογα με την εμπειρία, από 50 μέτρα έως 4 χιλιόμετρα. Κι αν είστε της περιπέτειας, θα βρείτε και εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά βαθύ χιόνι και πολλή αδρεναλίνη. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εξασφαλίζει σε όλους τους επισκέπτες ιατρική κάλυψη, ενώ εκεί θα βρείτε και σχολές εκμάθησης σκι και snowboard, καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, καθώς και υπηρεσία φύλαξης με παιδική χαρά για παιδιά. Κι αν κουραστείτε… δύο καφετερίες-chalet και εστιατόριο σας περιμένουν. Info: http://www.parnassos-ski.gr/

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου
Το παντός καιρού Πήλιο το καλοκαίρι φιλοξενεί τις βουτιές μας και το χειμώνα μας ανεβάζει την όρεξη για παιχνίδι με το χιονοδρομικό του στις Αγριόλευκες, περίπου 27 χιλιόμετρα από τον Βόλο. Το εκπληκτικά χαμηλό υψόμετρό του (1.471 μέτρα) για χιονοδρομικό κέντρο, του χαρίζει ιδιαιτερότητες στη χιονόπτωση και το κλίμα, δίνοντας πολλές… υποσχέσεις για διασκέδαση στο χιόνι. Διαθέτει 5 πίστες συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, εκ των οποίων οι 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων είναι εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS). Για τους λάτρεις της φύσης υπάρχει και 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χιλιομέτρων, με μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Όσοι διψούν για γνώση, μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στη σχολή σκι και snowboard που διαθέτει κι όσοι διψούν για… αναψυκτικά και καφέδες, μπορούν να κατευθυνθούν προς το αναψυκτήριο και το εστιατόριο του κέντρου. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει και ιατρείο σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά. Info: http://www.pelionski.gr/

3-5 Πηγάδια
Περίπου 17 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη της Νάουσας, στη δυτική πλευρά του Βερμίου και σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρων, το χιονοδρομικό κέντρο 3- 5 Πηγάδια με την άρτια υποδομή του είναι έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε είδους χειμερινή δραστηριότητα και… τούμπα στις εγκαταστάσεις του. Οι χιονοδρομικές του πίστες ικανοποιούν τόσο τους έμπειρους, όσο και τους άπειρους που ξεκινούν τώρα το… παιχνίδι, ενώ εκτός από τα χειμερινά σπορ, μπορείτε να επιλέξετε διάφορες δραστηριότητες, όπως ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες. Με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης, το χιονοδρομικό 3- 5 Πηγάδια εξασφαλίζει άριστη ποιότητα χιονιού σ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ το προσωπικό του φροντίζει πάντα οι πίστες να είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να προσφέρουν ασφάλεια και διασκέδαση ταυτόχρονα. Τα μαθήματα σκι και snowboard δεν λείπουν, ούτε φυσικά το καλό φαγητό και οι εγκαταστάσεις για ζεστό καφέ και σοκολάτα. Info: http://www.3-5pigadia.gr/

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου
Κατεβαίνοντας στην Πελοπόννησο, το όρος Μαίναλο καταλαμβάνει το κέντρο της Πελοποννήσου και μεγάλο τμήμα του Νομού Αρκαδίας. Το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, περίπου 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μέτρα). Διαθέτει 7 πίστες (130-2.500 μέτρα) και 3 αναβατήρες που εξυπηρετούν τις πίστες, ενώ και πάλι, όλα τα επίπεδα μπορούν να διασκεδάσουν ανάλογα με την εμπειρία τους. Για να φτάσετε, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η ασφαλέστερη επιλογή είναι η χρήση χειμερινών ελαστικών σε συνδυασμό με τις αλυσίδες, προκειμένου να αποφύγετε παντός είδους ατυχήματα. Info: http://mainaloski.gr/

Σας προτείνουμε επίσης:

  • Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Βρίσκεται 42 χιλιόμετρα από την πόλη των Γρεβενών, σε υψόμετρο 1788–2060 μέτρα.
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου στις πλαγιές του όρους Τυμφρηστού (Βελούχι) στα 1840 μέτρα στο Καρπενήσι, με 10 πίστες υψηλών προδιαγραφών συνολικού μήκους 8 χιλιομέτρων, που ανταποκρίνονται σε κάθε βαθμό δυσκολίας ή εμπειρίας.
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1500 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile) και σκι σε δύο πίστες χιονοδρομίας.
  • Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου-Μετσόβου. Ζήστε ατελείωτες καταβάσεις σε υψόμετρο 1850 μέτρων, σε πίστες για όλα τα επίπεδα των σκιέρ και snowboarders και με δυνατότητα για καταβάσεις σε απάτητο χιόνι.
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.