Χαρμπίν: Μια πόλη με θεμέλια από…πάγο

169
Χαρμπίν
- Διαφήμιση -

Φωτογραφικό ταξίδι στο εντυπωσιακό φεστιβάλ πάγου της κινεζικής πόλης.

Άνοιξε και φέτος της πύλες του το παγωμένο βασίλειο της Χαρμπίν. Η κινεζική πόλη φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα πιο εντυπωσιακά φεστιβάλ πάγου στον κόσμο στέλνοντας σε άλλο επίπεδο τον όρο «winter wonderland».

- Διαφήμιση -

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτών Πάγου και Χιονιού της Χαρμπίν αποτελεί το μεγαλύτερο φεστιβάλ πάγου στον κόσμο.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο η πόλη μεταμορφώνεται σε μια ολόκληρη κατασκευή από πάγο και χιόνι η οποία περιλαμβάνει από γλυπτά και μικρές κατασκευές μέχρι ολόκληρα κτίρια και κάστρα φτιαγμένα από πάγο, που όλα μαζί δημιουργούν το απόλυτα παγωμένο σκηνικό.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1985. Φέτος διοργανώνεται για 36η φορά και θα διαρκέσει από τις 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.


Ανάμεσα στις προβλεπόμενες δραστηριότητες του φεστιβάλ είναι το ski, το ice skate, το ice… soccer, οι ποδηλατάδες, οι ομαδικοί γάμοι και το κολύμπι για τολμηρούς στα παγωμένα νερά του ποταμού Songhua.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, την περίοδο 2018-2019 επισκέφτηκαν το φεστιβάλ 224 εκατομμύρια τουρίστες σημειώνοντας αύξηση της τάξης 13.7% στις επισκέψεις συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο παγωμένο βασίλειο;

Με φωτογραφίες από Reuters

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.