“Η υπογραφή του EastMed επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπαίνει ως παγκόσμιος παίκτης στο ενεργειακό παιχνίδι”

127
Χατζηβασιλείου ΚΕΔΕ EASTMED
- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Ν. Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι», πριν από την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι η υπογραφή του EastMed επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπαίνει ως παγκόσμιος παίκτης στο ενεργειακό παιχνίδι. Η κατασκευή του αγωγού έχει την στήριξη των ΗΠΑ, η οποία δεν είναι απλώς θεωρητική. Το EastMed Act που υπέγραψε πρόσφατα ο Πρόεδρος Τραμπ περιλαμβάνει μια βεντάλια θεμάτων ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή για την οποία η Ελλάδα αποτελεί τον πρώτο εγγυητή της ειρήνης.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός θα θέσει τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας. «Άλλωστε η αμερικανική Διοίκηση διαφωνεί με το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης», πρόσθεσε ο βουλευτής. Εκτός αυτών, ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συζητήσει για επενδύσεις αλλά και για την Παιδεία. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών στα ελληνικά πανεπιστήμια, σε συνεργασία με ξένα ιδρύματα. «Στόχος μας είναι η προσέλκυση ξένων φοιτητών και η αύξηση του ΑΕΠ», υπογράμμισε ο Σερραίος βουλευτής. Θύμισε ότι «χάθηκε η ευκαιρία της αναθεώρησης του άρθρου 16 λόγω ΣΥΡΙΖΑ, όμως η κυβέρνηση δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες ευκαιρίες τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην αύξηση του εθνικού πλούτου».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.