Ανταρκτική: Άνοιξαν 150 θέσεις εργασίας με τεράστιους μισθούς

Ανταρκτική
- Διαφήμιση -

Εκατόν πενήντα θέσεις εργασίας άνοιξαν πρόσφατα στην Ανταρκτική, με παχυλούς μισθούς, για όσους θέλουν να κερδίσουν πολλά χρήματα και (νομίζουν ότι) δεν έχουν πρόβλημα με το ακραίο κρύο.

Η Αυστραλία αναζητά 150 εργάτες, τεχνικούς και επιστήμονες για να επανδρώσει ερευνητικούς σταθμούς στην Ανταρκτική με το αζημίωτο, για την σεζόν 2020-2021. Ανάμεσα στα περιζήτητα επαγγέλματα είναι αυτά του σεφ, του γιατρού και του «καπετάνιου» φουσκωτής βάρκας. Υδραυλικοί, ψυκτικοί και ξυλουργοί θα αμείβονται με 46.000 δολάρια (US$) για δώδεκα μήνες, παίρνοντας στο τέλος του έτους και ένα τεράστιο μπόνους επιπλέον 42.000 δολαρίων. Το ίδιο μπόνους θα πάρουν και οι γιατροί του σταθμού, των οποίων ο «βασικός» θα είναι 139.000 δολάρια. Ανάμεσα στις θέσεις εργασίες είναι ακόμα IT, μηχανικοί και υπεύθυνοι logistics. Σιδηρουργοί και ειδικοί στα σκυροδέματα είναι επίσης απαραίτητοι ενώ η στέγη και η διατροφή είναι για όλους δωρεάν.

- Διαφήμιση -

«Θέλετε μία κουλ δουλειά; Ελάτε νότια, με το πρόγραμμα της Αυστραλίας στην Ανταρκτική!» «Ψάχνουμε για ανθρώπους με ταλέντο για να αναλάβουν αυτές τις δουλειές σε μία μικρή και απομονωμένη κοινότητα», εξηγεί το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν πρώτα από αξιολόγηση για τις δεξιότητες και την εμπειρία τους. Οι συμβάσεις δεν είναι υποχρεωτικά ετήσιες και όποιος γίνει δεκτός μπορεί να δουλέψει από 4 έως και 15 μήνες. Η αυστραλιανή βάση στην Ανταρκτική έχει τέσσερις σταθμούς: τους Casey, Davis and Mawson στα ηπειρωτικά και έναν ακόμα στη νήσο Macquarie.

Τα καλοκαίρια, σε κάθε σταθμό ζουν ακόμα και 100 άτομα, αλλά το χειμώνα ο πληθυσμός πέφτει στους 20. Όπως σημειώνεται: «Στην κοινότητα ο ένας εξαρτάται από τον άλλον για την ασφάλειά του και τη διατήρηση της λειτουργίας του σταθμού». Οι αιτήσεις κλείνουν στις 23 Ιανουαρίου του 2020.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.