Αεροπρόσκοποι «διψούν» να μάθουν για την ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ

262
Αεροπρόσκοποι
- Διαφήμιση -

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη συνεχίζει τις δράσεις ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ με αποκλειστικό σκοπό να διατηρήσει την Ιστορική Μνήμη, να τιμήσει την θυσία των υπερασπιστών των Οχυρών και να προωθήσει με εκπαιδευτικές δράσεις το μεγάλο ιστορικό γεγονός.

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη θα υποδεχθεί για 2η φορά στο Νέο Πετρίτσι Σερρών το 7ο Αεροπροσκοπικό Σύστημα Μετεώρων-Πολίχνης. Περίπου 60 αεροπρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών θα αναπτύξουν δράσεις στην ευρύτερη περιοχή με σημείο αναφοράς την Μάχη των Οχυρών. Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσκεψη στο Οχυρό Ρούπελ και ενημέρωση για την Ιστορία της Μάχης των Οχυρών από εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη. Θα ακολουθήσει επιτόπια έρευνα των αεροπροσκόπων με κατοίκους του Νέου Πετριτσίου, στην οποία θα πάρουν συνεντεύξεις από απογόνους υπερασπιστών των Οχυρών. Το καθιερωμένο «ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» των αεροπροσκόπων θα λάβει χώρα σε ΟΛΗ την έκταση του Νέου Πετριτσίου και θα περιλαμβάνει ως σημεία-κλειδιά τα σπίτια των υπερασπιστών των Οχυρών. Στο ΠΑΙΧΝΙΔΙ θα συμμετέχουν έφηβοι του Νέου Πετριτσίου και της γύρω περιοχής, ώστε να υπάρξουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των νέων με σημείο αναφοράς το μεγάλο ιστορικό γεγονός (Μάχη των Οχυρών) που σημάδεψε την περιοχή το 1941. Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνεται πορεία σε Οχυρό. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η πρόσβαση στο Οχυρό Ιστίμπεη, οι αεροπρόσκοποι θα εξερευνήσουν με την βοήθεια χάρτη τον περιβάλλοντα χώρο του Οχυρού «Παλιουριώνες».

- Διαφήμιση -

Είθισται οι πρόσκοποι να εκτελούν κάποια κοινωφελή εργασία στον τόπο που έρχονται ως ανταπόδοση στην φιλοξενία των ντόπιων. Σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα του Νέου Πετριτσίου θα μεθοδευτεί η συγκεκριμένη δράση.
Την παραμονή των Θεοφανείων θα ψάλλουν τα τοπικά κάλαντα στην πλατεία του Νέου Πετριτσίου και θα ακολουθήσει η «ΠΥΡΑ». Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με την δημιουργία αγήματος κατά τον αγιασμό των υδάτων και την ανταλλαγή αναμνηστικών.

Η δράση αναμένεται να δημιουργήσει δεσμούς μεταξύ των νέων από τη Θεσσαλονίκη και το Νέο Πετρίτσι, με την Ιστορία να αποτελεί ΑΡΙΣΤΟ συνδετικό ιστό. Αναμένεται η θετική απόκριση των τοπικών αρχόντων και του συνόλου των κατοίκων του Νέου Πετριτσίου, που θα ζήσουν για 4 ημέρες στους ρυθμούς της Μάχης των Οχυρών!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.