Σχέδιο για ρευστότητα σε κτηνοτρόφους μέσω χαμηλότοκων δανείων συνδεδεμένων με την τιμή του γάλακτος

ρευστότητα
- Διαφήμιση -

Ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που διευκολύνει τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στους κτηνοτρόφους, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την τιμή του γάλακτος με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, προτίθεται να θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το εν λόγω στρατηγικό σχέδιο για την κτηνοτροφία πατάει πάνω χρηματοδοτικό πρόγραμμα Milkflex, που εφαρμόζει η Ιρλανδία από το 2018 πετυχαίνοντας να απορροφήσει τους κραδασμούς από την μεταβλητότητα των τιμών στην αγορά γάλακτος εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη ρευστότητα στους  παραγωγούς.

- Διαφήμιση -

Σχετική αναφορά έγινε στο πλαίσιο της ομιλίας της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2020, σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω κινήσεις γίνονται με τομέα αιχμής την ορεινή, εκτατική αιγοπροβατοτροφία, την πλέον φιλική στο περιβάλλον μορφή κτηνοτροφίας, η οποία ακολουθεί τις επιταγές της νέας πράσινης Συμφωνίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με τομέα αιχμής την ορεινή, εκτατική αιγοπροβατοτροφία, την πλέον φιλική στο περιβάλλον μορφή κτηνοτροφίας- ασυναγώνιστο όπλο μας στις απαιτήσεις της νέας πράσινης Συμφωνίας, θέτουμε σε εφαρμογή στρατηγικό σχέδιο για την κτηνοτροφία αξιοποιώντας καλές…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.