Η χορωδία του “ΟΡΦΕΑ” Σερρών τραγούδησε χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώπιον του Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού

233
Ορφέας
- Διαφήμιση -

Στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσε η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας, το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, συμμετείχε η Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών.

Στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ», που τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τρεις ακόμα φημισμένες και γνωστές στον καλλιτεχνικό χώρο χορωδίες παρουσίασαν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Πρόκειται για το Φωνητικό Οργανικό Σύνολο «Μονόγραμμα» από τη Βέροια, την Χορωδία Καρπενησίου «Αντώνιο Βιβάλντι» και την Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας.

- Διαφήμιση -

Ήταν ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο γεγονός, καθώς οι κληρικοί και οι επίτροποι του Ιερού Ναού Αναλήψεως Βόλου άνοιξαν τις πύλες της εκκλησίας για να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν τα μέλη των τεσσάρων χορωδιών που έλαβαν μέρος στην εορταστική αυτή συναυλία. Ο Ιερός Ναός πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, που έψαλαν με ιδιαίτερη ευαισθησία οι χορωδοί, δημιουργώντας κατανυκτική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα, όπως συνάδει με το πνεύμα και το μήνυμα των άγιων ημερών που έρχονται.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χειροκρότησε τις χορωδίες και έδωσε απλόχερα τις ευλογίες και τις ευχές του σε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης εκδήλωσης και στον πολύ κόσμο που απόλαυσε τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Η Χορωδία του Ομίλου «ΟΡΦΕΑΣ» Σερρών άνοιξε έτσι τα φτερά της εκτός Σερρών για άλλη μία φορά. Κατά την προσφώνησή της διαβάστηκε η πλούσια ιστορία της από το 1905 που ιδρύθηκε και η συμβολή της στον «Μακεδονικό Αγώνα», ενώ με την παρουσία της συνέβαλε μεταξύ άλλων και στη διάδοση της σερραϊκής μουσικής παραγωγής, καθώς ο μαέστρος της Χρήστος Καλλίας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της τη χριστουγεννιάτικη σύνθεση «Τα Σήμαντρα» του αείμνηστου Σερραίου μουσικού και επί χρόνια μαέστρου της χορωδίας του Ομίλου, Χρήστου Σταματίου. Πράγματι, «Τα Σήμαντρα» του Χ. Σταματίου αντήχησαν στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση και κέρδισαν το θαυμασμό όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση στο Βόλο είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς όσοι επιθυμούσαν κατά την είσοδο, ως ελάχιστη έκφραση αγάπης, μπορούσαν να προσφέρουν στον Ναό τρόφιμα για τα δέματα των απόρων που η ενορία θα διανείμει κατά την διάρκεια των εορτών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.