Διευκολύνσεις αποπληρωμής clawback και rebate

207
120 δόσεις Εφορία ρύθμιση οφειλές
- Διαφήμιση -

Τη δυνατότητα αποπληρωμής σε άτοκες μηνιαίες δόσεις για τα χρωστούμενα rebate και clawback των ετών 2013-2019 δίνει σε όλους τους παρόχους το υπουργείο Υγείας στο νέο Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι πάροχοι θα μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε μέχρι και 120 δόσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα παραιτηθούν από οποιαδήποτε αξίωση και από κάθε ένδικο βοήθημα που έχουν ασκήσει για οφειλές rebate και clawback των ετών αυτών.

- Διαφήμιση -

Επίσης, επαναφέρονται στον ΕΟΦ οι αρμοδιότητες έγκρισης και οργάνωσης συνεδρίων ή σεμιναρίων από φαρμακευτικές εταιρείες και βιομηχανίες που θα πήγαιναν στο ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας). Ενώ, ξεκαθαρίζει ότι γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί που είχαν ορισθεί ως μέλη ή πρόεδροι Υγειονομικών Επιτροπών του ΕΟΠΥΥ και οι οποίοι έχασαν τον διορισμό τους λόγω συνταξιοδότησης, θα εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητά τους ως μέλη ή πρόεδροι των συλλογικών…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.