Στις Αθλητικές Ακαδημίες του ΟΠΑΠ η Lions Basketball Academy

139
Ακαδημίες ΟΠΑΠ
- Διαφήμιση -

Η Πρότυπη Ακαδημία μπάσκετ του Πανσερραϊκού Κρι Κρι και της ΑΕΣ, η Lions Basketball Academy, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη της στο Πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»!

Η συμμετοχή και επιλογή αυτή κρίνεται ως άκρως τιμητική, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζει μόνο 50 Ακαδημίες Μπάσκετ από όλη την Ελλάδα, οι οποίες έχουν επιλεγεί μέσα από μια διεξοδική και απόλυτα διαφανή διαδικασία, με συγκεκριμένα ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια που ορίζει ο ΟΠΑΠ.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απαρτίζουν 50 ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 5.000 αθλητές και αθλήτριες, ηλικίας 5 έως 12 ετών. Πρόκειται για 6 ακαδημίες από νησιά του Αιγαίου, 14 από τη Βόρεια Ελλάδα, 5 από τη Νότια Ελλάδα και την Κρήτη, 10 από την Κεντρική Ελλάδα, καθώς και 15 ακαδημίες από την Αττική.

Τα 5.000 παιδιά που συμμετέχουν συνολικά στις 50 ακαδημίες μπάσκετ, απολαμβάνουν τα εξής μοναδικά προνόμια:

  • Προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα
  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Υψηλής ποιότητας αθλητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων
  • Συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές γιορτές, με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα

Η επίσημη παρουσίαση των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο Markopoulo Park, στην Αθήνα, παρουσία  του Εκτελεστικού Προέδρου του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, του Α’ Αντιπροέδρου του ΟΠΑΠ,  Σπύρου Φωκά,  του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ,  Οδυσσέα Χριστοφόρου, καθώς και του Hall of Famer,  Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στην ομιλία του επισήμανε τη συμβολή του προγράμματος των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στη δημιουργία των νέων μεγάλων καλαθοσφαιριστών του μέλλοντος!
Η εξέλιξη αυτή εκτός του τιμητικού της χαρακτήρα, που έρχεται ως επίρρωση της προσπάθειας της LBA να δημιουργήσεi μια πρότυπη αθλητική ακαδημία, ταυτόχρονα γεμίζει με μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης τους ιθύνοντες της Ακαδημίας απέναντι στους μικρούς αθλητές και τους γονείς τους, ώστε να συνεχιστεί η μεθοδική και οργανωμένη εκμάθηση μπάσκετ, βασισμένη πάντα στις αρχές της σωστής διαπαιδαγώγησης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.