Σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον ΣΚΑΪ

- Διαφήμιση -

Σεβασμό της Τουρκίας στο Διεθνές Δίκαιο και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας ζήτησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. «Δεν μπορείς να επεκτείνεις τα θαλάσσιά σου σύνορα, χωρίς να σέβεσαι το διεθνές δίκαιο» τόνισε σε  συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Αναφερόμενος στην σημερινή κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη  με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν, στο περιθώριο της επετειακής Συνόδου του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως « ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα θέσει επί τάπητος τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας και θα ζητήσει εξηγήσεις. Αυτό, δεν γίνεται συνήθως. Είναι από τις ελάχιστες φορές τα τελευταία χρόνια που βλέπουμε ένα Έλληνα Πρωθυπουργό να μην έχει φοβικό σύνδρομο».

- Διαφήμιση -

Σχετικά με την στάση της Τουρκίας και την όξυνση των τελευταίων ημερών τόνισε πως ο Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του σαν ένα ηγέτη μιας τοπικής υπερδύναμης στην περιοχή. «Πάντα υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού και σε περίπτωση που απειληθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα αντιδράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, εξήγησε πως για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμμανουέλ Μακρόν εργάζονται για την διασφάλιση του Ευρωπαικού κεκτημένου υπογραμμίζοντας πως η ελληνική πλευρά δεν θα ανεχθεί το ΝΑΤΟ να έχει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στα ελληνοτουρκικά ζητήματα . «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή και οι χώρες της Ευρώπης θεωρούν ότι είναι άλλα τα ζητήματα ασφαλείας από αυτά που θεωρεί η Αμερική. Για  πρώτη φορά βλέπουμε Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Μακρόν, όπως ο Μητσοτάκης, οι οποίοι λένε το προφανές. Ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των Αμερικανών, είναι για να διασφαλίζει και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων. Η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανειλημμένως -και στην επίσκεψη που είχε κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα – είχαν απαντήσει πολύ σκληρά και είχαν πει ότι εμείς δεν θα ανεχτούμε το ΝΑΤΟ να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Και μεγάλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, δυνάμεις όπως είναι η Γαλλία, όπως είναι η Γερμανία, βάζουν την Τουρκία στη θέση που πρέπει να μπει» σημείωσε.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση που παρέλαβε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μπαχαλοποίησε» τις αστικές συγκοινωνίες. «Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι έχουμε κάνει μερικά βήματα προόδου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλω να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε μέσα σε πέντε μήνες να αλλάξουμε πράγματα με τα οποία διαλύθηκε μια κατάσταση σε τέσσερα χρόνια. Ήδη έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου και θεωρούμε ότι θα πάμε πολύ καλά» κατέληξε ο κ. Κώστας Καραμανλής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.