Ευχαριστήριο της Θρακικής Εστίας για την επιτυχή διοργάνωση

266
Θράκη
- Διαφήμιση -

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19:00, πραγματοποιήθηκε η 3η ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΣΕΡΡΩΝ -ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ. Μία μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν.ΣΕΡΡΩΝ στο ΔΗΠΕΘΕ ΑΣΤΕΡΙΑ όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ασπογαλή Φανή και η είσοδος ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Η εκδήλωση είχε τίτλο «ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ!!! Κανένας δεν ξεχνά… Τίποτα δεν ξεχνιέται…» με συνδιοργανωτή την ΚΕΔΗΣ, υπό την Αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ) και με την ευγενική χορηγία του ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ αλλά και την οικονομική συμπαράσταση της Εταιρείας Οικονομικών Συμβούλων – ΒΕΡΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ καθώς και του χορηγού επικοινωνίας serrespost.gr

- Διαφήμιση -

Μία μουσικοχορευτική παράσταση που πήραν μέρος πάνω από 200 χορευτές των τριών ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ και χορωδοί της ΘΕΝΣ, που σκοπό είχε την ανάδειξη της Θρακιώτικης παράδοσης. Η πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Σερρών κα Ευσταθοπούλου Ανθούλα ,στον χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων “η συνεργασία των τριών θρακικών Εστιών άρχισε πριν 15 περίπου χρόνια με στόχο την προβολή της θρακιώτικης παράδοσης μια που μεταξύ των τριών συλλόγων υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση φιλίας και συνεργασίας. Με βάση λοιπόν την κοινή μας καταγωγή και τους κοινούς μας στόχους που είναι η διατήρηση και η σωστή διάδοση της Θρακιώτικης παράδοσης, συναντιόμαστε σήμερα σε μία μουσικοχορευτική παράσταση όπου παρουσιάζονται χοροί, τραγούδια, έθιμα και ιστορικά γεγονότα της Θράκης. Στις Σέρρες λοιπόν κλείνει και ο κύκλος της 3ης συνδιοργάνωσης των τριών Θρακικών Εστιών και ελπίζουμε ότι στην 4η θα συμμετέχουν περισσότερες Εστίες και από άλλους Νομούς“. Συμπλήρωσε δε, ότι “ο πολιτισμός και η παράδοση μας κάνει να είμαστε περήφανοι ως Έλληνες και ως πολιτιστικοί σύλλογοι. Σε μία εποχή ισοπέδωσης των αξιών και των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων είναι σημαντικό να διατηρούμε τις αξίες της παράδοσης μας και τα στοιχεία που μας συνδέουν με αυτή, έτσι ώστε αναδεικνύοντάς τα να δημιουργήσουμε μία πολιτιστική παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται“.

Η Εκδήλωση έκλεισε με τον πιο συγκινητικό τρόπο για να μας θυμίζει αυτά που έζησαν οι πρόγονοί μας, αλλά και με αισιοδοξία και ελπίδα ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι προσπαθούν και οφείλουν να διαδώσουν σωστά την παράδοσή τους στους νέους. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από μας είναι οι αναμνήσεις των παππούδων μας. Μπροστά από μας όμως είναι τα μάτια των παιδιών μας.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε θρακιώτικο γλέντι σε γνωστό Οικογενειακό Κέντρο της Πόλης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Σερρών κ. Μπούμπας Κώστας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Μασλαρινός Αθανάσιος , ο Αντιδήμαρχος κ. Δινάκης Κων/νος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Σερρών κ. Μαλλιαράς Αθανάσιος και κ.Καρυπίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Κανακάρης Νεκτάριος, η επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών κα Παπαφωτίου Αριάδνη, Δημοτικοί σύμβουλοι, η πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Κα Μπουρβάνη Βάσω, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ) κ. Χρυσόπουλος Αριστείδης μαζί με την Αντιπρόεδρο Β’ (Μακρίδου Δήμητρα) και τον Γεν.Γραμματέα (Πυλούδη Γεώργιο), ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ.ΚΕΡΑΜΕΩΣ (κ.Κων/νος Κεραμεύς ) και Γεν.Γραμματέας (κ.Δημήτρης Κεραμεύς), ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κανάλας κ.Τσουμπάκης Νίκος, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Δράμας κ. Μπέγγας Φώτης, η Διευθύντρια της ΚΕΔΗΣ κα Ιωαννίδου Παρασκευή, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φίλοι και μέλη της Θρακικής Εστίας Σερρών.

Τιμήθηκαν από το Δ.Σ της Θρακικής Εστίας Σερρών αυτοί που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και παρευρέθηκαν :
-Η ΚΕΔΗΣ , η ΠΟΘΣ, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ο κ. ΒΕΡΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΝΟΣ, το ειδησεογραφικό site SERRESPOST.GR, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΔΡΑΜΑΣ.

-Η παρουσιάστρια, Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια του SERRESPOST κα Ασπογαλή Φανή
– Οι αφηγητές της εκδήλωσης Κα Κουντουρά Αλεξάνδρα και Παπαδόπουλος Παντελής
-Οι χοροδιδάσκαλοι της Θρακικής Εστίας Ν.Σερρών Ομηριάδης Αλέξανδρος και Ανατολάκη Ματένια
-Η χοράρχης της ΘΕΝΣ Βλαχοπούλου Στέλλα

– Οι χοροδιδάσκαλοι της Θρακικής Εστίας Δράμας Σιδερά Χρύσα και Ομηριάδης Ηλίας
– Ο χοροδιδάσκαλος της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Μπαλαντινάκης Μανώλης
– Το μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Σερρών ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση (χορευτές ,χορωδούς, χοροδιδασκάλους , χοράρχη, μουσικούς, παρουσιάστρια, αφηγητές, κειμενογράφο, υπεύθυνο επιμέλειας και σχεδιασμού εντύπων και βίντεο, υπεύθυνους ιματισμού, υπεύθυνους ήχου και φωτισμού ΔΗΠΕΘΕ, εξωτερικούς συνεργάτες ήχου), τους Συλλόγους Φερών ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ΕΛΣ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ, τους συλλόγους Γυναικών Προβατά και Καλών Δένδρων και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση. Τέλος, ευχαριστεί όλο το κοινό που παραβρέθηκε και παρακολούθησε την εκδήλωση.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ- ΔΣ ΘΕΝΣ
Ανθούλα Ευσταθοπούλου/Πρόεδρος (Γενική Επιμέλεια)
Μακρίδου Δήμητρα/ Αντιπρόεδρος & Β΄Αντιπρόεδρος ΠΟΘΣ (Επιμέλεια και σχεδιασμός εντύπων,βίντεο και φωτογραφίας)
Θεοχαρίδης Στέφανος/ Γεν. Γραμματέας
Αλμπάντης Γρηγόρης/ Ταμίας
Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα/ ‘Εφορος χορευτικών
Λεμονή Παναγιώρα / ‘Εφορος χορωδίας
Παπατολίδου Ευθυμία/ ‘Εφορος Ιματισμού
Κοσιτζή Ζωή /’Εφορος Δημ. Σχέσεων
Κουτσογιάννης Βασίλης/Ειδική Γραμματέας (κείμενα εκδήλωσης)
Μοσχοβάκης Απόστολος/Υπεύθυνος ειδικών δράσεων

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.