Δηλώσεις Μητσοτάκη για το κοινωνικό μέρισμα – Δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν

182
Μητσοτάκης
- Διαφήμιση -

Ανάμεσα στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα 2019, διευκρινίζοντας σε ποιες κατηγορίες δικαιούχων θα δοθεί.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το κοινωνικό μέρισμα 2019 θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα σε περίπου 200.000 νοικοκυριά.

- Διαφήμιση -

«Σήμερα ανακοινώνω ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για το κοινωνικό μέρισμα 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε τα 200.000 νοικοκυριά ως εξής:

-Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους

-Τις πολύτεκνες οικογένειες

και

-Τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός κατέληξε, λέγοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας αυτής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του για το κοινωνικό μέρισμα 2019 και τους δικαιούχους που θα το λάβουν:

«Σήμερα μπορώ να σας πω ότι περίπου, σχεδόν, 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Η κατεύθυνση είναι εξαιρετικά στοχευμένη. Συμπολίτες μας, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ποιοι είναι αυτοί; Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ! Εκεί θα κατευθυνθεί το επιπλέον πλεόνασμα, το οποίο μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε. Ανακοινώσεις θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών στο τέλος της εβδομάδας. Έτσι αποδεικνύουμε, έμπρακτα, τη δική μας κοινωνική ευαισθησία».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.