Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά στην Προεδρική Φρουρά

848
Θρακιώτικη φορεσιά Προεδρική Φρουρά
- Διαφήμιση -

Η Θρακιώτικη παραδοσιακή φορεσιά εντάσσεται από τον Ιανουάριο 2020 ως έκτη στολή στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.

Αυτό ανακοίνωσε ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας αντιπτέραρχος Γρηγόριος Πρεζεράκος στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης της ευζωνικής στολής που φιλοξενείται από την Τρίτη, 19 ως την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 στη Λέσχη Αξιωματικών Ορεστιάδας και είναι μια πρωτοβουλία της Ταξιαρχίας “ΡΙΜΙΝΙ”.

- Διαφήμιση -

Είναι μια ενέργεια υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού μέσω της οποίας η Προεδρία της Δημοκρατίας δια του Στρατιωτικού της Γραφείου δεν ικανοποιεί απλώς ένα αίτημα των φορέων της Θράκης αλλά και τιμά την επέτειο των 100 χρόνων(1920-2020) από την Απελευθέρωση της Θράκης.

Δήλωση της Προέδρου της Θρακικής Εστίας Ν.Σερρών, Ανθούλας Ευσταθοπούλου:
Η θρακιώτικη φορεσιά επιτέλους εντάσσεται από τον Ιανουάριο του 2020 σαν στολή στην προεδρική φρουρά. Μετά από ενέργειες πολλών ετών είναι πλέον γεγονός. Συγχαρητήρια στο προηγούμενο και στο νυν Δ.Σ της ΠΟΘΣ για τις ενέργειες τους καθώς και σε όλους τους συλλόγους μέλη, που συνέβαλαν και συνέδραμαν για την ετοιμασία των φορεσιών. Ως Θρακική Εστία Ν.Σερρών βάλαμε κι εμείς ένα λιθαράκι προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό για τα χειροποίητα μαχαίρια που θα χρησιμοποιούνται σαν όπλα όταν θα φοριούνται οι φορεσιές (ημέρα Γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.