Η διασύνδεση των ταμειακών συστημάτων απάντηση στη φοροδιαφυγή

161
ταμειακών ταμειακές μηχανές συστημάτων ταμειακές μηχανές
- Διαφήμιση -

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν στον τίτλο τους, τη φράση «πειραγμένες Ταμειακές Μηχανές», το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Εισαγωγέων και Κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει κακόβουλα τα δημοσιεύματα. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οποιαδήποτε επιχειρούμενη παραποίηση στοιχείων μέσω του λογισμικού θα είχε αναιρεθεί, αν είχε υλοποιηθεί η πολυσυζητημένη διασύνδεση των Ταμειακών Συστημάτων με το Server της ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα διευκρινίζονται από το σύνδεσμο τα ακόλουθα:

- Διαφήμιση -

«…Αφενός το άρθρο που ακολουθεί τα σχετικά δημοσιεύματα σε καμιά περίπτωση δεν επιβεβαιώνει τον τίτλο του, αφού αντιθέτως στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι μέσω παράνομου λογισμικού που εγκαθίσταται στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της επιχείρησης, παραποιούνται τα αντίγραφα των αποδείξεων που φυλάσσονται στον υπολογιστή.

Αφετέρου, όλες αυτές οι παράνομες επεμβάσεις, σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν τις Ταμειακές Μηχανές, αλλά το λογισμικό που εγκαθίσταται στον Η/Υ και παρεμβάλλεται μεταξύ του εμπορικού προγράμματος και του φορολογικού μηχανισμού (Ειδική Ασφαλής Φορολογική Διάταξη Σήμανσης Στοιχείων – ΕΑΦΔΣΣ).

Να σημειωθεί ότι ουδέποτε έως σήμερα, από τότε που καθιερώθηκαν οι Φορολογικές Ταμειακές Μηχανές (1989), δεν έχει αναφερθεί από τις φορολογικές ελεγκτικές αρχές, οποιοδήποτε κρούσμα παρέμβασης σε αυτές…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.