Ανακοίνωση του ΕΒΕΣ για τα διόδια στο Στρυμονικό

υπηρεσίες Επιστολή ΕΒΕΣ Προμαχώνα
- Διαφήμιση -

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών από κοινού με το Επιμελητήριο Σερρών είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο  της Επικρατείας για το θέμα της αύξησης της τιμής των διοδίων, που επρόκειτο να εισπράττονται στο Σταθμό του Στρυμονικού Σερρών δυνάμει της τότε ισχύουσας υπ’ αριθμ. ΔΝΣβ/οικ42900/ΦΝ 3933 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών, ΦΕΚ Β’ 2090/07.06.2018. Παρά την αντίθεσή μας στην χωροθέτηση διοδίων στο Στρυμονικό  Σερρών, τα νομικά και πραγματικά δεδομένα το 2018 δεν μας επέτρεπαν να ασκήσουμε αίτηση ακύρωσης κατά της ίδιας χωροθέτησης των διοδίων και γι’ αυτό το λόγο στοχεύσαμε στη μείωση της τιμής τους, έτσι ώστε να μην ανέλθουν σε 2,40€ για τα ελαφρά οχήματα – I.X. αυτοκίνητα, σε 6,00€ για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και σε 8,40€ για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, όπως προβλεπόταν στην προσβαλλόμενη Κ.Υ.Α

Ωστόσο, χθες δημοσιεύτηκε η υπ’ αριθμ. ΔΝΣβ/oικ.84154/ΦΝ 393 Κ.Υ.Α. του Υπουργού Οικονομικών, κου Σταϊκούρα, και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κου Καραμανλή, ΦΕΚ Β’ 4183/18.11.2019, σύμφωνα με την οποία η τιμή των διοδίων για τον Σταθμό Διοδίων Στρυμονικό για δίκυκλα & τρίκυκλα θα ανέρχεται σε 0,70€, για ελαφρά οχήματα – Ι.Χ. αυτοκίνητα σε 1,00€, για φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες σε 2,50€ και για φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες σε 3,50€, οπότε και δεν υφίσταται πλέον έννομο συμφέρον για την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης.

- Διαφήμιση -

Οι δυο φορείς βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και συνεργασία, ώστε αν προκύψει νομική δυνατότητα προσφυγής και κατά της ίδιας της απόφασης για τη χωροθέτηση των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο ή εάν τεθεί ζήτημα αύξησης της τιμής τους, να προσβάλλουν άμεσα τις σχετικές πράξεις της διοίκησης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.